Central Park

Kom hem från en snabb shopping med Mathilde för ett tag sen. Hittade bara ett par ballerina skor, ingenting mer. Vi kom iväg sent till shoppingcentret så vi hade bara 1 ½ timme på oss innan de stängde så vi hann inte riktigt kolla runt i lugn och ro så att säga. Men ja, ett par svarta ballerina är ju alltid bra att ha tänkte jag och slog till.

Har nu fixat med resten av bilderna från förra lördagen när jag och Mathilde var inne i New York. Så här kommer en del av de bilderna jag tog i Central Park!




Det var som sagt bara några av alla bilder jag tog. Hoppas ni gillar dem! Fick frågan tre ggr (av tre olika personer ska tilläggas) om jag var en professionell fotograf. Man känner sig lite stolt då faktiskt! Mathilde tror de frågade bara för att jag var den enda som tog kort på blommor och träd, haha. Kan kanske ligga något i det hela..

Nu är det verkligen dags för mig att sova. När jag kom hem fanns ett litet meddelande till mig på köksbänken. Det kommer komma någon för att fixa våra sprintlers imorgon bitti kl 8:15 och de måste in i mitt rum för att kunna stänga av vattnet och fixade med lite annat. Så ingen sovmorgon för mig inte. Suck, jag som längtat efter att få sova utan att vakna till en väckarklocka. Men det får bli en annan dag helt enkelt!

Top of the rock

Bilderna från förra helgen är nu nästan helt klara. Märkte dock att det blev väldigt många, så tänkte dela upp det hela. Så här kommer lite bilder från Top of the rock, även kallat Rockefeller center.


Bild 1&2: Empier state building

Bild 3&4: Central Park

Ska nu börja göra mig i ordning för att åka iväg och shoppa lite med Mathilde. Och vet ni vad, vi ska testa oss på ett nytt shoppingcenter istället för Bridgewater mall för en gångs skull, haha. Plötsligt händer det!

Start spreading the news

Jag har några små nyheter om vad som händer här borta. Tänkte jag lite snabbt skulle dela med mig av dem.

I tisdags kväll fick min värdpappas tvillingsyster en liten dotter, så mina gullepluttar har fått en liten kusin. Kanske inte något jättestort för er att höra, men det är i alla fall en stor nyhet här borta. Så ni får helt enkelt bara lyssna och strunta i att notera om det inte är av intresse så att säga. Teds syster var den första tjejen på deras sida av släkten så att hon nu fick en dotter gjorde det hela ännu större. Så stort grattis till dem! ♥

Sen till något riktigt roligt, och ganska häftigt om ni frågar mig. Igår bokade jag en biljett till Manhattan Boat Cruise, vilket är ett stort party på Hudson river nu på lördag. Efter lite krångel med betalning (note: mamma vi måste ta en koll på varför jag inte kan betala med mitt kort på nätet!) och ytterligare lite krångel med att få biljetten till min mail, så är allt fixat nu. Det är vad jag hoppas med andra ord. Mailade med en kvinna nu på kvällen om det och hon sa att hon skulle fixa det, så nu håller vi tummarna. För att återgå till ämnet så kommer det i alla fall bli riktigt roligt! Can't wait!

För att öka på nyhetsaftonen lite så har jag även planer på att åka på ännu en party båt den 19 maj med några andra au pairer och även en weekend, just nu utan destination, första helgen i juni. Så med andra ord mycket roligheter på gång här borta! Inte heller lång tid kvar innan jag åker hem på besök till Sverige! Längtar! ♥

Har fortfarande inte riktigt fixat alla bilder från förra helgens besök i New York City och Central Park, men de är på gång. Tänkte jag skulle ge er ett smakprov!



Bilder från påsk

Eftersom den lilla plutten vaknade med hög feber idag var vi till doktorn redan innan jag lämnade den stora på dagis. Under bilfärden somnade den lilla och sov hela förmiddagen med ett litet uppvak vid 10 tiden. Under den tiden fixade jag med bilderna från påsk. Bättre sent än aldrig. Så här kommer de!


Fredagen den 20:e är nya fredagen den 13:e!

Nu ska ni få höra vad som hände mig i fredags. Jag säger bara fredagen den 13:e, släng dig i väggen! Det är tydligen fredagen den 20:e som gäller..

Jag och Mathilde hade planerat att gå på bio med tre andra au pair tjejer i hennes område. En av de andra tjejerna, en spansk tjej vid namn Leti, hade under morgonen varit för att köpa biljetter åt oss alla då filmen kom ut på bio samma dag så vi insåg att för att kunna få biljetter var vi tvugna att vara ute i god tid. Tydligen hade vi behövt vara ute i mer god tid då bion som gick kl 20 var helt slutsåld, så vi fick nöja oss med att gå kl 23 istället. Dagen började med andra ord med en ganska liten oturs sak, men inte speciellt illa. Men det forsätter...

Vi möttes allihoppa på Appelbee's för att äta något gott innan bion då den som sagt inte började förrän kl 23. Där gick allt bra som tur var och vi blev till och med klara så tidigt att vi var vid biografen redan kl 21. Av ren nyfikenhet bestämde vi oss för att kolla om även den kl 23 nu var slutsåld och upptäckte att de hade öppnat upp en tidigare visning redan kl 22:15. Efter mycket om och men lyckades vi ändra så vi kunde få gå på den lite tidigare istället. Men det visade sig ju att vi gjorde allt detta krångel i onödan. Väl inne i biografen började de tekinska problemen, filmen gick inte att visas. Efter ungefär 20 minuters krångel bestämde jag mig för att gå iväg på ett toalett besök istället. Det var då det värsta hände....

Jag och en till av tjejerna gick iväg med raska steg mot toaletten. Jag hade med min mobil i fall att det skulle hända något inne i biografen, t.ex. byte av salong eller något liknande, så att Mathilde kunde informera mig om detta i så fall. Väl inne på toaletten valde jag ett bås och gick in, la telefonen på toapappershållare då jag inte hade några fickor på byxorna. Telefonen låg jättebra där, trodde ju jag då, eftersom hållaren var helt platt ovanpå och till och med hade en liten kant så att den inte kunde glida ner någonstans. Som gjord för att lägga telefonen där. Kort efter att jag vandrat in i mitt lilla bås kommer en kvinna in i båset brevid mig. Jag är nästan klar håller bara på och fixar med byxorna då kvinnan från sitt bås räcker sig efter toalettpapper och det man trodde skulle vara omöjligt händer. Hela hållaren, plus min hållare ramlar in i mitt bås och lämnar ett stort hål i väggen! Genom hålet blottas en stackars chockad kvinna sittandes på toaletten och ber så fruktansvärt mycket om ursäkt för vad som hänt. Det var inte förrän efter den synen min tanke gick tillbaka till telefonen, vart var telefonen. Ni har nog listat ut det vid det här laget. Självklart hade telefonen lyckats ramla rakt ner i toaletten!

Den enda turen jag hade under denna dag var att efter att ha berättat för personalen vad som hade hänt sa de att de skulle stå för kostnaden för en ny telefon. 



Nästa fredag den 20:e har jag, med tanke på allt som hände, redan kollat upp och det kommer bli fredagen den 20:e juli. Har jag otur den dagen har vi det ju bekräftat, fredagen den 20:e är den nya fredagen den 13:e!

En bild säger mer än tusen ord



Kommer mer uppdatering snarast! Jag lovar er! ♥

Ljusa ögonblick

Det har varit en lång dag och jag har inte riktigt slutat jobba än. Men barnen sover och förhoppningsvis kommer mina värdföräldrar hem snart så jag får sova. Men tills dess hade jag tänkt att dela med mig om ett av de där ögonblicket som man verkligen älskar sitt jobb!

För er som känner mig väl vet att jag sjunger väldigt mycket och gärna ofta. Man kanske inte ens behöver känna mig väl för att veta om det vid närmare eftertanke. Så som vanligt var jag igång och skråla då min äldsta på 2,5 år säger:

- Excuse me Anna! What are you singing?

Jag tittar på honom där han sitter frågande i badkaret och har till och med slutat leka för att ställa denna fråga.

- I'm singing a song called "Feels like home", svarar jag med ett leende.

Han funderar en stund och frågar sen:

- Is that were your mom is living?

Det kopplar inte direkt så jag frågar vad han menar och han säger då:

- Were it feels like home, is that were your mom is living?


Man kan ju inget annat än le och bara känna att man verkligen har hittat rätt familj att bo hos! ♥

Ett onödigt inlägg som inte fick något bra namn

Jag tycker rätt synd om mig själv när jag är sjuk. Men hur kan man tycka att livet är underbart när hela kroppen värker, man kan knappt andas och hostar så det känns som att lungorna ska spricka! Ska alldels strax sova så jag blir inte långvarig med mitt gnäll. Ville mest skriva av mig lite.

Har under kvällen suttit och tittat på klipp på youtube. Det började med att jag kollade in facebook och hade en kompis som lagt ut ett klipp med den här Umeå killen. Det är säkert en kille som man borde veta om vem det är om jag äger en blogg, men jag är ledsen, I didn't! Han var i alla fall väldigt underhållande så jag ville dela med mig av ett klipp..



Efter att ha kollat på ett antal klipp med honom inser jag att han påminner om min kära bror. Världens vildaste fantasi som kommer ut väldigt impulsivt!

Sådär, då är det dags för mig att sova. Skulle varit ledig imorgon men lyckades ju då dra på mig tvätten och handling. Jag vet inte hur jag gör det, men jag lyckas då alltid. Tror jag har blivit snäll sen jag kom hit. Jag vet, inte alls likt mig. Men det går nog över när förkylningen går ur kroppen. Så lugn bara lugn där hemma!

Natti natti!

This is sick

Då var vi inne på den andra förkylningen sen jag kom hit. Med tanke på hur mycket pojkarna har varit sjuka så är det rätt fantastiskt att jag inte blivit smittad mer. Nässprayen, iprenen och migränen medicinen har redan kommit till användning. Tack mamma!

Idag har jag och pojkarna haft en playdate med Mathilde och hennes pojkar. Vi var ute nästan hela tiden, vilket gjorde att pojkarna blev riktigt trötta och sov middag jättebra! Det tackade man för en dag som idag då även jag hade lust att sova middag. Det blev dock prata med mamma på skype (som för den delen också är hemma och är förkyld) och ligga på soffan och titta på tv.


Mathilde och hennes pojkar!

Nu ligger jag i sängen, klar för läggdags. Klockan är bara 21, men jag är så trött att jag knappt inte orkar hålla ögonen öppna. Blir kolla på lite "The big bang theory" och antagligen somna med tv:n på. Imorgon är sista långa dagen på veckan, sen är det bara torsdag kvar och ledigt på fredag. Det ser vi fram emot!

Påskhelg!

Hemma efter påskhelgen med min värdfamilj och jag är helt slut! Nog för att jag vet att det blir stess och kaos med två små barn, men det här var helt crazy! Tänk er fem barn, alla under 5 år, massor med godis och andra sötsaker och si sådär en miljon nya leksaker.. Hur mycket kaos det än blev så var det en riktigt mysig dag med strålande sol och sommarvärme.

Tog en massor med bilder, men orkar dock inte visa er alla bilder idag, så ni får bara ett smakprov.


Pojkarna med favorit morbrorn Daniel på hans motorcykel. Lyckan är gjord!

Hur har eran påsk varit? Tell me all about it!

Wish me luck!

Idag har jag gått igenom mitt första träningspass sen jag kom hit till staterna (om man inte räknar att springa efter två små barn som träning). Har på senaste tiden inte varit helt nöjd med hur min kära kropp ser ut, så nu ska det bli ändring på det hela. Maten här hjälper ju inte direkt till när det gäller att bli hälsosam! Men ska verkligen försöka mig på det här nu. Det kan ju inte bli värre än såhär, hoppas jag! Tänker då inte gå över på någon amerikansk diet!!

Jag hittade för några veckor sen ett träningsprogram på nätet som jag helt klart hinner med att göra för mig själv nere i källaren, antingen när barnen sover middag (om de nu har lust att sova samtidigt) eller när jag slutat jobba för kvällen. Allt jag behöver är två hantlar och motivation. Hantlarna check, motivation.... Jag jobbar på det hela.

Hallå i stugan

Ville inte börja ytterligare ett inlägg med att återigen berätta för er hur dålig jag är på att uppdatera, men vad mer kan man säga? Jag har varit riktigt usel på senaste tiden, men det har helt enkelt inte funnits tid nu.

Tänkte jag skulle göra en liten summering på vad som hänt sen sist! Och det var ju en fin tanke, men nu vaknade den lilla sockertoppen här så det får bli en annan gång!

To be continued så att säga...

Anna Palmqvist

RSS 2.0