Washington Rock State Park

Idag har jag varit i staterna i tre veckor. Tiden bara rinner förbi och jag älskar att vara här. Klart man har lite hemlängtan ibland, men jag trivs riktigt bra här.

Dagen har gått riktigt fort och jag har haft det riktigt bra. Barnen har varit på bästa humör och då blir ju en annan på topp också. Hittade till den äldstas dagis för att både hämta och lämna honom. Allt gick jättebra. Lunchen gick rätt bra den med. Den lilla matvägrar fortfarande, men förhoppningsvis går det över snart.

Efter lunchen när barnen hade gått och lagt sig för att sova middag åkte jag iväg till ett jättefint ställe med världens utsikt för att ta lite kort. Amy var hemma med barnen så ni behöver inte oroa er över att jag är en dålig au pair, haha. Tänkte visa lite bilder för er. Har blivit lite dåligt med sånt den senaste tiden.


Parken som jag var i med den underbara utsikten!


Det ni ser är New York! Vädret var inte lika bra där borta tyvärr.


Älskar det faktum att man kan se den Amerikanska flaggan överallt!


Hur kan man inte älska det här?!

Eftermiddagen gick väldigt bra den med. Kvällsmat och sen ner i källaren för ett dansparty! Den äldsta frågade under middagen om vi kunde ha det ikväll med. De är så himla söta! Nu är föräldrarna hemma, barnen i sängen och jag ska vandra mot duschen, precis som alla andra kvällar.

Hoppas ni har det bra där hemma. Skicka gärna en kommentar om vad ni har för er där hemma! Ni läser ju om vad jag gör varje dag, vore kul och höra vad ni gör.

Kraaaaaaaaaaaaaam! <3

Helgen som varit

Hann aldrig uppdatera något om gårdagen eftersom jag jobbade till kl 00:30 då föräldrarna kom hem från festen de var på. Så nu blir det hela helgen uppdaterat i samma inlägg..

Lördag:
Tog lite sovmorgon eftersom jag antog att kvällen skulle bli lång. Båda killarna hade blivit något sämre men repade sig någorlunda under dagen. Så när det var dags för mig att ta över mådde de ändå ganska bra. Ungefär klockan tre åkte föräldrarna iväg till festen och jag blev kvar ensam med den äldsta som sov middag och den yngsta vaken eftersom han vägrade sova. Han hade sovit lite på förmiddagen så jag förstår att han inte var trött. Drygt en timme senare vaknade den äldsta och vi gick ner i källaren och hade dansparty! De älskar det och det är rätt kul för en annan också, haha. Spelade in lite när vi dansade, inget super bra klipp kanske. Men så kul och se i alla fall. Ska försöka lyckas visa det någon dag.

Efter danspartyt och lite ytterligare lek vad det dags för middag. Den lilla har matvägrat i tre dagar nu och han måste äta för att kunna ta den medicin han tar just nu. Så det blev en liten fight men jag lyckades till slut få i honom både lite mat och medicin! Kände mig riktigt stolt faktiskt. Den stora åt själv och det gick förvånadsvärt bra. Han brukar kunna ta rätt lång tid på sig och krångla en del, men det gick riktigt bra! Barnen fick sedan leka lite för sig själva medan jag plockade undan röran efter min fight med den minsta och sen var det läggdags.

Hela dagen gick verkligen bättre än förväntat och det känns så bra!


Dansparty/kramkalas nere i källaren!

Söndag:
Redan i fredags så gjorde jag något som är något ut över det vanliga när det gäller mig. Har börjat prata med en svensk tjej som inte bor så jättelångt ifrån mig. Tar ungefär 40 minuter att åka med bilen till henne, så inte så farligt. Hon och några kompisar skulle åka till New York den här helgen och hon undrade om jag kanske ville följa med. Hade då bestämt med Sabine, den tyska tjejen som jag delade rum med på kursen, att vi skulle ses och hitta på något. Kollade med henne om hon ville följa med in till New York och det ville hon.

Nu undrar ni säkert vad som var så ovanligt med det här, men för er som känner mig riktigt väl vet att jag gör nästan aldrig något sånt här så spontant. Jag är ett kontroll/planerings freak och det gör att om jag ska iväg någonstans måste allt vara planerat in i minsta detalj, vilket det inte alls var nu. Jag visste inte förrän i morse vilken tid tåget gick eller vart vi skulle.

Jag gick upp tidigt i morse för att hinna ta en liten körlektion med värdpappan idag igen för att kunna få rejält godkänt för att kunna köra hans barn i bilen imorgon. Gick jättebra och nästan direkt när vi kom hem så kom Sabine hit. Perfekt tajming. Jag och min värdmamma hade då precis börjat kolla på när tågen till New York gick och vi hittade ett tåg som gick ganska så snart. Jag fick köra till tågstationen med värdpappan brevid så han kunde ta bilen hem igen när han lämnat av oss. Tågresan dit gick bra, trots att vi behövde byta tåg en gång. Jag var livrädd, men allt gick jättebra! Det var en tågstation med två spår så det var inte speciellt svårt, inget att hetsa upp sig över direkt!

Väl framme i New York skulle vi lyckas få tag på den svenska tjejen och hennes kompisar och se vart vi skulle ses. Jag ringde och ringde och ringde men inget svar. Till slut bestämde jag mig för att vi skulle börja gå någonstans i fall att de inte skulle svara alls och vi skulle bli själva hela dagen. Efter en liten stund ringde hon upp igen och vi bestämde en plats att ses. Vi hittade varandra och de undrade om vi ville med till Brooklyn och gå över Brooklyn Bridge. Så vi tog tunnelbanan dit och gick sedan hela vägen över Brooklyn Bridge och upp mot Manhattan igen.

Tog inte med min kamera eftersom jag inte har någon väska att ha den i just nu. Måste köpa mig en handväska snart för jag håller på och bli tokig av att inte ha någon. Skulle ha tagit med mig min hemifrån, big mistake! Men försökte ta lite bilder med min mobil. Blev kanske inga direkt super bilder, men i alla fall ett bevis på att jag fakiskt varit där!


Brooklyn Bridge!

Efter Brooklyn Bridge äventyret, som tog ett tag efter att ha försökt hitta rätt tunnelbanelinje fixa tunnelbanekort och lite annat så började vår jakt efter något att äta. De andra tjejerna hade ett favorit ställe som vi försökte leta upp. Efter mycket om och men så hittade vi det och det var verkligen värt letandet, super god mat hade de!

Sabine mådde inge bra idag och ville nog mest av allt åka hem till sin säng, så när vi hade ätit och suttit och pratat ett tag med de andra så bestämde vi oss för att ta tåget hem igen. Vi bor ju nära New York så man kan ju alltid åka tillbaka!

Blev en kort tripp till New York, men helt klart värt det. Nu vet jag att jag faktiskt klarar av att åka till New York själv och att det faktiskt inte är en så big deal som jag alltid tror att det ska vara.

Imorgon börjar jobbveckan igen och då ska vi försöka få det så lik det bara går hur det kommer vara när Amy åker. Så imorgon är det jag som håller i tyglarna utan Amys närvaro. Hon kommer finnas i huset, men inte med oss. Det blir fixa frukost, lämna på dagis, fixa lunch, hämta på dagis och lägga barnen för att sova middag. Sen får jag lite rast mellan 14-17 då Amy tar över. Antagligen kommer barnen att sova de tre timmarna, men hon ska finnas här i fall att de inte gör det så jag kan få rast. Då är det dags för mig att vila och helst av allt ta bilen och åka runt lite igen. Tänkte kolla med Amy hur man hittar till det stora shoppingcentret och kanske försöka ta mig dit. Men vi får se. Det blev ju ingen shopping varken i fredags eller idag så jag måste ju göra det någon gång.

Nu är det verkligen dags för mig att gå och duscha för att sen lägga mig i min varma sköna säng! Kommer nog somnat helt ovaggat ikväll. Är helt slut efter alla intryck i den stora staden!

En skön fredag

Dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Blev varken shopping eller fixa mitt Social security number. Istället blev det en lång och skön sovmorgon, för att sen umgås med familjen. Hade helt glömt bort att min värdpappas mamma skulle komma idag, även fast det pratat om det sen jag kom hit. En mycket trevlig kvinna måste jag säga. Känns skönt att man kommer bra överens med båda värdföräldrarnas föräldrar.

Imorgon blir det jobba igen, men börjar inte förrän ungefär kl 14. Mina värdföräldrar ska iväg på fest och kommer inte hem förrän sent, så jag ska för första gången lägga barnen för natten. Kan bli spännande och se hur det kommer gå, men det märker vi! Kan bli en lång kväll...

Nu börjar klockan bli mycket, så nu väntar sängen!

2 veckor i New Jersey

Idag har jag varit hos min värdfamilj i två veckor och saker och ting börjar så smått falla på plats. Känns rätt skönt att man inte bara står som ett frågetecken nu utan faktiskt lyckats göra någonting vettigt om dagarna.

Jag hade sovmorgon idag och började inte förrän kl 8:30. Ändå kände jag mig inte riktigt utvilad när jag äntligen lyckades dra mig upp ur sängen kl 8:10! Men jobbet väntade ändå.

Dagen har gått bra och jag känner som sagt att jag börjar göra lite nytta i alla fall. Även fast jag inte riktigt har hittat min plats här så tycker de att jag gör ett bra jobb och det är ju egentligen bara det som betyder något just nu. Så länge de är nöjda får jag vara nöjd!

Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Min värdmamma tycker jag ska åka iväg och fixa mitt Social security number, men jag känner mig inte helt trygg i att åka dit själv. Får se om det är något som kommer komma upp under morgondagen eller om jag bara biter i det sura äpplet och kör. Annars tänkte jag kanske ta mig till något av alla shoppning center och kolla runt lite bara för att komma ut ett tag. Kanske inte så kul att gå där själv, men det är antingen det eller sitta inne i huset antingen i källaren själv eller med alla andra där uppe. Det känns inte så lockande när man har ledigt faktiskt.

Nu väntar sängen. Jag är verkligen helt slut och det ska bli riktigt skönt att äntligen få sova. Har längtat efter det hela dagen. Eller ja, efter att få se Copycat singers som Shirey var med i ikväll! Riktigt kul att se, som jag längtat efter det!

Sjukstugan

Dagen har varit lång och jag är helt slut! Som ni vet sen igår så har den äldsta öroninflamation, men som om inte det vore nog så vaknade den lilla med feber idag. Jag som var orolig över att ta hand om sjuka barn, eftersom jag aldrig gjort det förut, har nu fått dubbelt upp. Det blev ju inte mindre läskigt av att doktorn hade sagt till Amy att om han får för hög feber kan han börja krampa! Det var tydligen inte helt omöjligt. När hans feber sen inte ville gå ner trots medicin bestämde sig värdföräldrarna för att komma hem. Till slut gick i alla fall febern ner och förhoppningsvis vaknar han och mår bättre imorgon. Då är det jag och värdmamman Melissa som kör ihop. Amy ska få vara ledig, vilket hon verkligen förtjänar! Jag får sovmorgon och det är verkligen allt jag behöver!


Den här bilden är tagen igår på baksidan. Lyckades bara fånga det här rådjuret på bild, men vi hade tre st där ute. Det är tydligen vanligt, men jag är fortfarande rankad som turist så jag har tillåtelse att tycka det är skit coolt, haha.

Work work

Då är jag igång på allvar. Det känns riktigt bra även fast det är lite läskigt också. Jag har koll på barnen men just nu är det svåraste maten. Men det löser sig det med. Amy är ju kvar i ett par veckor till.

Dagen började med att Amy tog med den äldsta till doktorn. Kan ju säga såhär i efterhand att jag hade fel. Stackarn har dubbel öroninflamation. Tur inte jag är doktor, haha.

Efter läkarbesöket betämde vi oss för att Amy skulle ta barnen på en playdate till hennes kompis och jag skulle stanna hemma och vila för att ta hand om pojkarna själv under eftermiddagen. Det var perfekt för mig, då jag vaknat kl 05:30.

När de kom hem igen var det dags att sova middag, men den minsta hade bestämt sig för att han inte skulle sova. Vi tog upp honom igen för att försöka igen senare. Eftersom vi sedan innan bestämt med min värdmamma att jag skulle ut och köra lite själv idag så passade jag på att göra det när det bara var en som var uppe. Tror jag börjar hitta någorlunda här omkring och det känns riktigt skönt! Jag vet att jag hittar till den äldstas skola och till en av alla mat affärer, det borde räcka ett tag i alla fall. Just nu är det största problemet att det känns fel att man får svänga höger fast det är rött och det är kanske något jag kan leva med ett tag. 

Dagen gick vidare och barnen vaknade. Amy hade nämligen lyckats få den lilla att somna efter ett tag. Då var det dags för action. Jag ensam med barnen och det var dags för mat! Det gick riktigt bra med tanke på att jag hade ett barn som inte sovit speciellt mycket middag och en med dubbel öroninflamation. En liten lekstund sen var det dags att göra sig i ordning för sängen. Mamma och pappa kom hem och alla var nöjda och glada! 

Imorgon är sista långa dagen den här veckan, sen blir det lättare dagar. På torsdag blir det bara jag och värdmamman som jobbar ihop och på fredag blir jag ledig eftersom jag ska jobba på lördag istället. Ska bli spännande! 

Dagens foto är faktiskt två bilder. Tror den talar rätt bra för sig själv... 

 
Vädret har inte riktigt bestämt hur det vill ha det!

Man lär sig av sina misstag

Idag var det som sagt min tur att visa vad jag går för! Hade bestämt mig för att jag skulle gå upp i god tid så att jag inte skulle behöva stressa ihjäl mig för att komma upp i tid. Det enda jag behöver göra på morgonen nu för tiden, innan jag går upp till övervåningen där mina småttingar väntar, är att klä på mig, sätta upp håret (ett måste när man jobbar med så små barn. Det värsta som finns är att ha håret över hela ansiktet!) och borsta tänderna. Helt i min smakl på hur mycket man ska behöva göra innan en arbetsdag! Är ju så himla seg på morgonen.

Blev glatt överraskad över mig själv då jag var klar i god tid imorse och kom upp först av alla! Sen tror jag inte man kan bli gladare av något annat än att höra den lilla säga "Anna!" från övervåningen! Man smälter ju! Efter lite mys i värdföräldrarnas säng med barnprogram på tv:n var det dags för frukost. Där gjorde jag det största misstaget för dagen, något som inte visade sig förrän ett tag efteråt. Jag tog nämligen beslutet att ge den lilla plommon. Jag tror nästan alla inser vad detta ledde till. Bajs överallt och dessutom fyra gånger om! Never agian!

Hela dagen har gått jättebra och jag känner mig mer och mer bekväm i att börja ta över det här. Jag beundrar verkligen Amy som gjort det här i snart 1 ½ år. Det är mycket att göra och jag hoppas jag kommer kunna göra det minst lika bra som hon gör det. Vill inte göra någon besviken, men det tror jag inte heller att jag har gjort än så länge.
Under helgen kom ämnet upp om fotografering. För er som känner mig vet ni att jag är väldigt intresserad av att fotografera. Detta är något som min värdfamilj vet om och de började fråga mig en massa saker om det. Det visade sig att min värdmamma har en liknande kamera som jag har, som hon inte rikigt har koll på hur den fungerar. Så jag ska hjälpa henne med den. Inte för att jag är något slags proffs heller, men man har ju listat ut lite grejer under vägens gång. Har nu ikväll suttit och kollat ut lite bilder som jag kan tänka mig att visa som jag själv har tagit. Tänkte eftersom det är så himla bildfattigt här nu för tiden att jag skulle visa några stycken.









Som vanligt gillar jag att höra era åsikter! ;)

Imorgon vet jag att det står på schemat att åka till doktorn med pojkarna. Som sagt, det verkar som att det är ovanligt att det går en vecka utan att vi är där, haha. Imorgon ska vi kolla upp den äldstas hosta som inte låter speciellt bra. Tror inte det är något att göra åt den mer än att låta honom vila, men jag är inte någon doktor. Bäst att få ett utlåtande av en sådan så min värdmamma kan känna sig lugn och trygg i att ingen av oss gör något tokigt.

Nu väntar duschen och sen sängen! Ska bli riktigt skönt att krypa ner under täcket nu faktiskt!

Jag är godkänd!

Så var det dags för en dagens uppdatering. Söndag och fortfarande förkyld! Inte för att jag trodde det skulle försvinna med vinden, men man kan ju alltid få drömma. Är dock bättre idag än vad jag var igår!

Vid ungefär kl 13 kom min värdmamma ner till mitt rum och kollade till hur jag mådde. De är så söta! Vi bestämde oss för att jag skulle försöka mig på lite bilkörning idag ihop med min värdpappa. Det gick jättebra, även han godkände mig! Känns riktigt bra.

Nu på kvällen så har jag fått smaka french toast, en riktigt liten sötsak måste jag säga. Vet inte exakt hur man gör det, men det är i alla fall en smet som man doppar bröd i som man sen steker. Detta äter man sedan med sirap. Ni förstår söthets graden på det hela!

Nu ligger de små kottarna och sover gott, förhoppningsvis. Det är det som är planen i alla fall. Ska så fort jag skrivit klart gå upp och umgås lite med mina värdföräldrar. Man får ta den tid som finns med dem eftersom de jobbar så pass mycket!

Imorgon är det måndag och då är det dags för mig att ta överhanden. Vi får väl se hur det går. Som tur är så finns ju Amy där och hjälper mig om det skulle gå åt pipsvängen, men jag borde ha lärt mig någonting på en vecka känns det som! Men det återstår att se imorgon!

Ny design

Det märks när jag är sjuk och börjar bli uttråkad, för då händer det grejer. Idag fick bloggen ett nytt utseende! Hoppas ni gillar det. Header bilden är en av de bilderna jag tog när vi var på besök inne i New York :)

Host, nys och fräs

Hade hoppats på att vakna och må lite bättre idag, men sådan tur visade det sig att jag inte skulle få ha! Vaknade kl 9 av att jag inte kunde andas. Inte det trevligaste sättet att vakna på måste jag säga. Somnade till slut om och vaknade kl halv 12 istället.

Har inte gjort något vettigt alls idag, vilket är väldigt skönt när man mår som man gör. De största ansträngningarna jag har gjort är att duscha, ätit lunch och kollat på en film med Amy och Elodie. Klockan är ju bara 17 här är så länge, så dagen är ju inte slut på långa vägar. Men jag lär inte göra några större grejer resten av dagen heller. Måste bli bättre tills på måndag!

Tänkte jag kanske ska gå upp och ta kort utanför fönstret innan det blir allt för mörkt ute. Vi har nämligen fått snö i natt. Det roliga är att de var så himla glada för den här snön och pratade igår om hur mycket det var som skulle komma, tills de hade frågat mig hur mycket snö vi vanligtvis får hemma i Sverige. Helt plötsligt ändrade de sig och nu är det här inte så mycket snö längre, haha. Jag tycker ändå det är ganska mycket! Vet inte riktigt vad de tycker egentligen nu eftersom de verkar tro att jag tycker det här är som en fis i rymden ungefär. Jag lär nog få reda på det så småning om. Får se om jag orkar gå upp och ta de där korten eller inte idag. Kan ju hända att snön är borta imorgon så kanske bäst att ta sig upp och ta de där korten. Men ni lär ju märka!

Check!

Då kan vi bocka av ännu en grej på listan, förkylning! Jag visste ju att det skulle komma, men ändå blir man förvånad. Så min helg kommer bli super lugn. Ska försöka sova mycket och dricka mycket vatten och hålla tummarna för att det här är över till på måndag.

Har inte hänt något spännande alls idag. Jag har spenderat mycket tid i sängen, efter att fått order av min värdmamma. Mådde inte så dåligt då eftersom jag hade tagit en ipren, men nu när iprenen gått ur kroppen känns det ungefär som hela världens ska gå under. Inte riktigt, men nästan. Så nu blir det en till ipren och lite sömn!



Första veckan

Idag är det en vecka sen jag kom hit till familjen. Har fram tills idag inte haft någon hemlängtan alls, men idag slog det faktiskt till lite grann. Inte så farligt, men ändå hemlängtan. Mest det här att man börjar tröttna på att ha allt så himla nytt. Jag vill komma in i det här nu och ha allt normalt. Få in rutinerna i kroppen så jag slipper stå som ett frågetecken och undra vad som kommer att hända här näst!

Idag har jag varit med Melissa och Dylan till doktorn, igen. Tror de kände igen mig där idag efter att ha varit där igår med Amy och Eddie, haha. Dylan skulle på sin två års kontroll och allt gick jättebra. Han växer som han ska och förkylningen han har är inget mer än en vanlig förkylning. Något jag kunde berättat för dem helt gratis, förkylningen alltså.  

Idag har jag också fått tid att spendera med Melissa. Vi har ju knappt setts sen jag kom hit eftersom hon har jobbat och när hon kommer hem är klockan mycket. Sen den helg som varit så har ju Amy tagit med mig på så mycket äventyr att jag knappt inte varit hemma. Så idag var första dagen vi satte oss ner och verkligen gick igenom lite grejer. Så vi har tittat på kartan och jag börjar få en liten uppfattning om vart allt är, men det är ju fortfarande lite förvirrande med alla gator. De har en förmåga att döpa allt till Mountain någonting runt omkring här då vi bor på ett berg så det är lite förvirrande att försöka hitta. Jag fick även en lite större rundvandring i huset, så nu har jag faktiskt varit i alla rum i detta hus, vilket är många!

Påtal om huset, fick en förfrågan om att ladda upp lite bilder på det. Jag har dock inga bilder på själva huset, men jag har bilder på mitt rum som jag tänkte jag kunde visa! Ska försöka gå ut och ta lite kort någon dag när jag inte jobbar och det faktiskt är ljust ute! Man kan ju se köket i bakgrunden på bilderna från min födelsedag också om det är något som intresserar.



Så så ser mitt rum ut. Väldigt stort, ibland känns det lite för stort. Typ när man kommer på att man glömt att släckan taklamporna och måste gå hela vägen från sängen bort till dörren för att släcka dem. Då är de där meterna väldigt långa!

Nu ska jag forsätta lyssna på lite svensk musik och känna mig lite som hemma innan jag somnar. Har ni några tips på hur jag ska känna mig lite mer som hemma i Sverige här i staterna så är ni varmt välkomna att kommentera alla dessa tips! Alla tips är bra utom de dåliga ;)

En helt vanlig dag

Jag är helt utmattad! Har nu jobbat de tre längsta dagarna under veckan och jag är verkligen helt slut. Tror det är mest för att allt är så himla nytt, för att ta hand om barn är jag ju van vid. Men att prata engelska, lyssna på engelska, hitta alla grejer överallt och komma in i alla rutiner gör att min stackars hjärna går på högvarv.

Idag har varit en händelserik dag, men ändå ganska lugn dag. Vi åkte och lämnade den äldsta på dagis och tog sen med den lilla till doktorn för att ta två st sprutor. Det gick jättebra och Amy lärde mig allt jag behövde veta om vad man ska göra när man kommer med barnen till doktorn! Bra att veta!

På eftermiddagen åkte vi till en djuraffär och kollade på djuren. Gratis zoo som Amy sa, haha. Anledningen var egentligen att Amy skulle åka dit och byta en jacka hon köpt till en kompis hund, men vi passade på att titta på djuren då också. De hade alla möjliga djur, allt från fiskar, fåglar, ormar till katter. Barnen tyckte det var jättekul och vi höll inte på att få med dem hem!

Imorgon jobbar Melissa hemifrån och hon hade tydligen en hel lista med grejer som hon ville prata med mig om. Vet en del saker, men inte allt. Så vi får se vad det blir. Skönt att ha någon som hjälper en med allt. För det är inte bara att åka till USA och ta hand om barn kan jag ju säga, herregud! Papper hit och papper dit!

En sak jag vet att vi ska göra är att sätta oss ner med en karta och börja kolla vart allting ligger och de bästa sätten att ta sig dit. Jag håller på och bli tokig över att jag inte hittar! Jag gillar inte att vara beroende av andra hela tiden, och det är jag verkligen nu. Enda sättet för mig att ta mig någonstans är med någon annan! Vill inte heller att folk ska känna att de måste ta med mig överallt, särskilt inte Amy. Tycker så synd om henne att hon måste dras med mig hela tiden. Även om hon säkert inte tycker att det gör något, men jag vet hur det är att ha någon efter sig hela tiden. Det blir jobbigt till slut!

Nu är klockan snart 21:30 här borta i staterna och jag ska ta och duscha och hoppa till sängs! Imorgon har jag lite sovmorgon, börjar inte förrän kl 8! Det gillar vi! haha.

Hoppas allt är bra med er där hemma. Har pratat med några av er, men inte alla. Vill ni komma i kontakt med mig är det bara att kommentera här eller skriva ett meddelande till mig på fb så svarar jag så fort jag kan! Loggar alltid in på kvällen när jag slutat så då svarar jag!

Ta hand om er! <3

Update!

Jag har fått frågan om att berätta lite mer om vart jag bor här i USA och lite om familjen och sånt. Så jag tänkte göra en snabb summering för er som inte hört mig tjata det här om och om igen i månader!

Jag bor just nu i Warren, New Jersey, hos en familj med två pojkar. Dylan som är 2 år och Edward (även kallad Eddie) som är 1 år. Mamma heter Melissa och pappa Ted! De har under de senaste 1 ½ året haft en au pair vid namn Amy, som fortfarande är här och hjälper mig komma in i allt, vilket är guld värt!

Hoppas det var den informationen ni var ute efter, annars är det bara att hojta till! Vill att alla som vill ska kunna hänga med i vad det är jag skriver om! :)

Happy Birthday!

Som de flesta redan vet som läser här så har det idag varit min födelsedag! Fyller hela 21 år och det känns helt sjukt! Har inte vant mig vid tanken än, haha. När jag gick upp i morse, trött som bara den, utan smink och allt (skulle ju jobba, då behöver man inte vara snygg) sitter Amy vid köksbordet. När hon får syn på mig säger hon "Grattis på födelsedagen, du ser gammal ut!" hahahaha. Man kan inte annat än tycka om henne! <3

Efter en stund kom en av pojkarna ner för trappen med ballonger och ett litet kort till mig. Min värdmamma gjorde dock klart för mig att detta inte var det enda jag skulle få! Det fanns mer men det skulle jag få när de kom hem från jobbet. De är så söta!


Dylan med ballongerna!


Kortet från Dylan och Eddie!

Jobbdagen satte igång och jag och Amy åt frukost med pojkarna som vilken dag som helst. När pojkarna var klädda och färdiga för dagen åkte vi till Elodie för att ha en playdate. Allt gick väldigt bra, vilket gladde mig eftersom jag var så otroligt trött idag också så jag hade inte haft tålamod för något annat. Resten av dagen rullade sen på med bad, vila, kvällsmat och lek.

Sen kom ju det som pojkarna längtat så efter, själva firandet. Melissa kom hem med cupcakes som de satte ljus i som jag sen skulle blåsa ut. Amy var dock lite besviken på att det inte var 21 st. Hon älskar cupcakes, haha. Och allt annat med choklad på ska tilläggas! Jag har sagt det många gånger, men jag säger det igen, HAR DEN BÄSTA FAMILJEN!

Här kommer lite bilder från vårat lilla kalas!

  
 
  

Som Melissa lovat så kom det mer presenter. I den lilla påsen som syns på en av bilderna ovanför fanns det två presenter plus ytterligare ett födeledagskort.


"Dear Anna! Happy 21st Birthday!! We hope you have an amazing year! Love Melissa, Teddy, Dylan & Eddie"


Alla presenter! En nalle med ballonger, ett jättefin halsband och ett presentkort för manikyr och pedikyr!

Som ni kanske redan läst mellan raderna så har jag haft en super bra födelsedag! Tack alla som varit med och grattat mig! Då menar jag inte bara familjen utan även alla ni som skrivit både här och på fb och grattat mig! TACK! <3

New York tour

Nu har jag äntligen fixat alla bilderna från New York touren! Hoppas ni gillar dem. En sak är i alla fall säker, jag gillar att höra era åsikter :)





















The first work day

Har haft min första jobbdag idag. Allt har gått jättebra, men jag är så glad att jag har Amy just nu. Jag hade aldrig någonsin kunnat jobbat helt själv idag. Det hade varit en sak om jag bara skulle varit hemma med barnen, det hade funkat, men åka och handla som vi gjorde idag hade aldrig gått. Jag hittar ingenstans och dessutom hitta allt de ville ha utan att riktigt veta vilka märken de köper och allt. Det hade tagit mig mer än en timme att handla kan jag ju lugnt säga. Särskilt med de två små kottarna. 

Ska bli riktigt intressant och se hur morgondagen blir. Jag fyller nämligen 21 imorgon, den magiska åldern här i USA. Jag råkade av misstag se att de faktiskt har köpt grejer till mig. Jag skulle städa undan efter pojkarna och inne i deras lekrum stod det påsar med grejer och ballonger. Måste dock säga att var bland de sämsta gömställena faktiskt. Tog ingen närmare titt utan bara insåg att de hade köpt något och sen lämnade rummet. Som sagt, kan inte ha hittat en bättre familj. De är helt underbara! <3 

Ska vänta på att Amy har duschat klart, sen är det min tur att go nuts där inne. Inser att jag inte kommer orka duscha imorgon bitti och mina ögonlock är så tunga så tunga. Har inte sovit bra alls i natt så jag hoppas på att sova riktigt gott inatt. Hoppas bara inte födelsedags nerverna kickar in ;) haha 

 

To all my non-Swedish talking friends

In the menu to the left you can translate the blog to your own language! I can't promise you that it is a good translation, but I think you'll understand that more then the Swedish! Enjoy! :) <3

The first au pair meeting

Har haft ytterligare en jättebra dag! Och vet ni vad, idag kommer det lite bilder. Dock inte New York bilderna, men bilder från idag. De har jag hunnit fixa lite snabbt, bara för er skull! Känn er hedrade, haha! <3

Börjar äntligen komma in i de amerikanska tiderna så jag har sovit jättebra idag och inte vaknat sådär super tidigt som jag gjort de senaste dagarna. Idag kom min värdmammas föräldrar över, så jag träffade de lite snabbt på förmiddagen innan jag, Amy och Elodie (se nu kommer jag äntligen ihåg hennes namn!) tog bilen till västra New York. Jag säger bara en sak, jag är sååååå glad att jag inte körde! De fick tag på sina påsar/väskor som de ville ha väldigt fort så vi åkte till ett ställe där jag kunde ta bra kort på utsikten över Manhattan.


Kanske blir en ny header, eller vad säger ni?

Efter den snabba shoppingen och fotograferandet åkte vi till Wendy's och åt en varsin hamburgare innan det var dags för oss att åka till bowlingen med de andra au pairerna. Träffade Sabine från Tyskland igen, hon som jag delade rum med. Även Laura från Colombia, som jag också delade rum med, var där! Var riktigt roligt att se de igen och höra att allt gått bra för de med.


Amy! hahahaha. Hon är verkligen stört skön!


Sabine och jag :)


Bilden Amy väntade på att få lääänge, haha. STRIKE!


Jag och Amy hade fight in i det sista, men till slut vann Amy!

Imorgon börjar min första jobbvecka. En speciell vecka, inte bara för att det är första veckan. Imorgon är alla lediga från skola och dagis för det är Martin Luther King Day här i USA. Har ingen aning om hur man firar det eller något, men vi lär ju märka. Melissa och Ted ska i alla fall jobba så det verkar inte vara någon större grej. Sen på tisdag fyller jag 21!! Min plan var att inte berätta detta för familjen alls förrän det redan var försent, men det sabbades på en gång då Melissa frågade redan i bilen på väg hem från hotellet i torsdags när min födelsedag var och då kunde jag ju inte ljuga! Så nu håller de på och funderar på hur de ska fira mig. Vi får väl se vad de hittar på :)

Hoppas ni blev lite glada över bilderna i alla fall! Nu är det verkligen läggdags för mig. Det blir en tidig morgon imorgon! Börjar jobba 06:40!

Trubbel i paradiset

Som några av er kanske märkt så vill min blogg inte alls samarbeta med mig just nu. Har inte tiden att bråka med den just nu, men kanske senare ikväll. Ska iväg och bowla med alla au pairer i området vid kl 17 och jag antar att det inte kommer hålla på hela kvällen.

Väntar på att Amy ska ha duschat klart, sen är det min tur!

What a day!

Ni kan inte ens ana vilken dag jag har haft idag, haha. Herregud säger jag bara.

Allt började med sovmorgon, vilket var vääääldigt skönt! Gick ändå upp vid halv 10 för att inte sova bort hela dagen. Tog det riktigt lugnt och bara hade det bra. Loggade in på facebook och pratade med lite kompisar, vilket är väldigt skönt just nu när man känner sig allmänt förvirrad.

Efter frukosten tog Amy med mig till massor med olika ställen för shopping. Bland det första hon sa när jag kom var att hon var en shopaholic och det fick jag verkligen se idag. Hon köpte i för sig bara en klänning och ett par skor, men var på väg att köpa väldigt mycket mer, haha.

När hon hade visat mig alla typer av affärer åkte vi till en av hennes bästa vänner här som också är en au pair. Hon tar hand om två st tvillingpar! Två små tvillingar som jag tror är ungefär ett år gamla och ett lite större par tvillingar som är någonstans mellan 4-5 år gamla. Jag kan verkligen inte fatta hur hon lyckas, men det gör hon verkligen. Jag skulle verkligen inte fixa det!

Innan vi åkte hemifrån frågade min värdmamma Melissa om det var okej att jag körde lite idag också, så när vi skulle tillbaka från Amys kompis (som jag fortfarande inte kommer ihåg vad hon heter fast de pratar om henne hela tiden, pinsamt!) så fick jag köra. Jag säger bara, herregud! Det var tur att bara Amy var i bilen för jag har aldrig kört en automatväxlad bil förut och det började med katastrof! Vi kom till en stoppskylt och jag gjorde mig redo för att stanna och glömde bort att jag inte har någon koppling. Så i ren vana tryckte jag ner vänsterfoten rakt på bromsen och vi tvärnitade! Lyckades sen göra om samma grej, men inte lika farligt bara några hundra meter bort! Som sagt, tur att bara Amy var med!

Efter ett tag gick det väldigt mycket lättare när jag väl kom ihåg att bara använda högerfoten. Amy hjälpte mig att försöka hitta och till och med fixade så GPS:en pratade svenska med mig, haha. Exakt samma röst som vi har hemma på vår GPS, haha. Funderar på att döpa henne till något precis som Amy har gjort med den engelska versionen. Hon heter Sally, haha.

Efter den lilla bilturen, som tog ungefär en halvtimme kan jag tänka mig, så åkte vi till en sportbar och kollade på amerikansk fotboll. Det var första gången för mig som jag kollade på en hel match och jag tror jag fattade lite av det i alla fall efter en stund. En kompis till Amy var med, Mike som kommer härifrån New Jersey uppfattade jag det som, och han försökte förklara under spelets gång vad som hände så jag kunde hänga med lite grann.

Amy hejade på det ena laget som spelade, och det här var en riktigt viktig match för dem. Om de förlorade så skulle de bli utslagna. Det blev en riktigt bra match men tyvärr så förlorade Amys lag. När det bara var typ 9 sekunder kvar av matchen så gick de andra laget upp i ledningen och vann matchen. Amy hade vid det här laget druckit väldigt mycket och jag insåg efter ungefär halva matchen att det skulle bli jag som skulle köra hem. Jag var lite orolig över att vi inte skulle hitta hem för Amy pratade väldigt mycket och väldigt mycket annat i bilen på vägen hem, och jag hittar verkligen inte alls. Det blev ju inte direkt bättre när det var kolsvart ute. Men vi hittade hem till slut i alla fall. När vi kom in i huset så började båda mina värdföräldrar skratta åt Amy. Tydligen hade hon aldrig varit så full förut som hon var ikväll. Känns ju bra att jag kommer när det händer. Men det var som min värdpappa sa, hon visste ju att jag kunde köra så då kunde hon dricka, haha. Vi får väl se hur hon mår imorgon.

Amy och Mike åkte iväg igen, var bara här för att lämna av mig för jag var jättetrött. Så när de hade åkt stannade jag i köket med mina värdföräldrar och pratade en stund. De är så himla roliga! Det är så skönt att prata med dem också för jag förstår vad de säger och de förstår vad jag säger så jag behöver liksom inte vara på högspänn hela tiden. Börjar slappna av mer och mer häromkring nu. Det är bara det där med köra bil och att hitta som fortfarande får mig lite stressad. Har inga problem med att köra bilen eller så, men det är verkligen svårt att förstå deras körsystem. På vissa ställen får man till exempel inte svänga vänster så då måste man svänga höger och sen göra nästan som en U-sväng och allt är bara väldigt förvirrande för mig just nu. Men jag kommer nog komma på allt sånt snart.

Imorgon väntar ännu en spännande dag. Vet inte riktigt vad jag ska göra, men alla verkar ha planer för mig. Amy ska åka till västra New York med sin kompis för att köpa påsar att stoppa alla sina kläder i när hon ska åka hem. Mamma du förstår vad jag menar! Tydligen ska det vara en riktigt fin utsikt över Manhattan därifrån så Amy tyckte jag skulle följa med och ta kort. Men min värdmammas föräldrar kommer hit imorgon också och jag vet att de vill träffa mig också. Så förhoppningsvis kan jag göra båda två och göra alla nöjda och glada!

Det blev ett långt inlägg idag, utan bilder. Jag är ledsen, men ni får nog stå ut med att det inte blir så mycket bilder de närmaste dagarna då alla vill visa mig runt och göra saker hela tiden. Jag tror ni förstår mig! Jag lovar att ni kommer få se alla bilder innan jag åker hem härifrån, haha!

Nu är det verkligen läggdags för min del. Jag är verkligen helt slut och tror dessutom att jag börjar få feber... Lagom roligt sådär när man precis har kommit hit. Men förhoppningsvis är det bara att jag är väldigt trött och behöver få sova. Vi håller tummarna för det!

The first day

Idag har varit den första hela dagen jag varit med familjen. Har haft en toppen dag!

Jag började med att gå upp redan kl halv 7, kunde verkligen inte sova längre då! Så jag gick upp och duschade och tog god tid på mig att göra mig i ordning för dagen. Vid klockan 8 gick jag upp till de andra för att äta frukost. Dylan, den äldsta av barnen, ville att jag skulle följa med och lämna honom på dagis idag. Så det klart jag skulle följa med på det! Det visade sig vara väldigt intressant. På det här dagiset behöver man inte gå ur bilen för att lämna barnet, de kommer och hämtar barnen i bilen. Mycket praktiskt tycker både mamma och jag som diskuterade detta under vårat skype samtal idag!

När vi kom tillbaka efter att ha lämnat Dylan på dagis kom min representant från organisationen och hälsade på. Hon hade så mycket att prata om och jag kommer knappt ihåg hälften. Hon pratade väldigt mycket och väldigt snabbt så jag hann liksom inte riktigt översätta i mitt huvud. Men min värdmamma lovade att vi skulle gå igenom allt en annan dag när jag kommit in i allt lite mer.

Nu på kvällen tog familjen med mig till en resturang här i närheten och åt mat (så klart) och de välkomnade mig in i familjen. Allt känns verkligen jättebra, kunde inte fått en bättre familj! <3

Home sweet home

Nu har jag äntligen kommit fram till dit jag faktiskt kommer bo i ett år! Blev hämtad på hotellet av min värdmamma Melissa. Hon är så himla gullig, hon hade köpt blommor till mig!! Efter en liten omväg kom vi hem till huset där Amy, den au pair familjen har just nu, väntade. Barnen sov middag, men det tog inte lång tid innan den minsta vaknade. Pratade en snabbis med mamma på skype, första gången sen jag kom till USA (om man inte räknar med det snabba samtalet på flygplatsen när vi hade landat) och när jag kom upp till de andra hade den andra lilla sötnosen också vaknat.


De två sötnosarna som jag ska ta hand om det närmaste året!

Just nu är jag så trött så jag knappt orkar hålla ögonen öppna! Ska ta en dusch och sen sova. För er som väntar på bilder från New York, de är på gång! Men ikväll har jag verkligen inte tålamodet för det. Men ni kan få ett litet smakprov! 



Nu väntar duschen! :)  

Dagen med stort D väntar!

Så var det snart dags att gå och lägga sig igen. Dagarna rullar på så otroligt fort! Man är helt slut efter alla intryck under dagen.

Idag har vi lärt oss hur man uppfostrar barn i USA och även fått öva på hur man ska göra, haha. För en annan som har pluggat barn och fritid och dessutom jobbat på dagis i lite mer än ett år, så känns det lite löjligt. Men jag märkte snabbt att många av tjejerna har ingen aning om hur man ska göra. Känns lite skrämmande på något sätt. Vet inte om jag skulle vilja ha en au pair som inte har en aning om hur man ska ta hand om barn och som dessutom inte kan speciellt mycket engelska så man kan förklara för dem vad man menar. Men ja, det ska nog gå bra för de också! Antar att det är det som är syftet med kursen, att vi ska lära oss allt det!

Imorgon är det den stora dagen. Klockan 13:00 (amerikansk tid) kommer min värdmamma och hämtar mig här på hotellet. Jag är riktigt nervös, men jag är säker på att allt kommer gå jättebra!

Nu har jag sagt i snart 1 ½ timme att jag ska gå och duscha, så nu är det verkligen dags. Har suttit och pratat med min rumskamrat som är från tyskland och tiden har bara runnit iväg. Så nu är det dags att ta min lilla rumpa från stolen och gå in i duschen!

Bilder från New York turer kommer snart upp, håll ut! Jag har börjat fixa dem, men blev aldrig klar. Får se när jag får tid för det.. Har vi tur så kanske det finns tid över i helgen! Men ni lär märka.

Take care! <3

Start spreading the news

Tänkte bara skriva lite kort innan jag ska hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig!

Dagen har varit väldigt händelserik! Kurs från 8-16:15 och sen hade vi en kvart på oss att hämta och lämna grejer på rummet, sen bar det iväg in till New York! Vi är drygt 170 au pairer här på hotellet så kön till hissarna blir ganska långa efter kursen! Tur man bor på första våningen så man kan springa upp för trapporna istället!

Har tagit massor med kort i New York idag som jag ska dela med mig av. Vet att de andra svenska tjejerna också vill kika och kanske även sno de för att visa sina nära och kära. Fick tydligen de bästa bilderna.

Men bilderna får komma en annan dag, nu måste jag duscha och soooova! Jetlagen är ju inte riktigt ur kroppen än alltså....

Första morgonen

Klockan är 6:12, för att vara exakt, här i staterna. Som lovat ringde de och väckte oss för en liten stund sen! Som tur var så var det inga problem att komma upp. Svenska tiden sitter fortfarande i kroppen, även om man inte trodde det.

Idag börjar kursen, 8-17 kör vi. Sen efter det blir det en busstur till New York!! Ska bli riktigt spännande!

Nu ska jag göra mig i ordning för frukost!

I'm alive!

Första inlägget från amerikansk mark! Jag har landat i USA och jag lever fortfarande. Men det är knappt om du frågar min hjärna. Riktigt trött efter en lång resa och en tidskillnad som sätter sina spår!

Planet landade tidigare än planerat, och vad tror ni är det första som vi såg där längst landningsbanan om inte ett stort IKEA varuhus! Alla kontroller gick jättebra och sen hade vi en sådan extrem tur när vi kom till bagagebandet, då våra väskor kom på rad och bland de första väskorna! Hittade, efter lite om och men utgången och där stod de och väntade på oss med skyltar! Kunde inte gått smidigare faktiskt!

Väl på hotellet fick vi lite information om hur dagen skulle se ut (ledigt hela dagen då alla au pairer kommer olika tider). Så jag och tre svenskar till bestämde oss för att ta den buss som de har går mellan hotellet och ett stort shoppingcenter för att kolla läget där ute. Där åt vi kvällsmat, en hamburgare för att starta riktigt amerikansk! Och när vi stod och väntade på bussen tillbaka till hotellet hände något så gulligt. En liten tjej, max 2 år, kom fram till mig och kramade om mina ben! Så himla söt! Sen tittade hon upp på mig med stora ögon och sa "Hello! Bye bye!" och gick iväg, hahaha.

Just nu sitter jag på hotellrummet och bara degar! Jag delar rum med en tjej från Tyskland som kommer bo i närheten av mig sen. Men för tillfället är hon iväg och äter. Vi ska få ytterligare en rumskompis senare, men hon/han kommer antagligen med det sista flyget kl 11 ikväll! Då lär jag redan sova som en stock, så det blir en överraskning vem denna människa är imorgon bitti! Vi kommer bli väckta kl 6 imorgon, ingenting jag ser fram emot faktiskt! Har man tur kanske den svenska tiden sitter i så det inte blir allt för jobbigt!

En efterlängtad dusch står nu på schemat, sen ska jag nog faktiskt krypa ner under täcket. Ska bli riktigt skönt att få sova, för det var ett tag sen nu!







The last goodbye

Just nu sitter jag på ett hotellrum i Upplands Väsby och fixar det sista inför resan. Imorgon bitti kl 9 lyfter planet! En tidig morgon och en lång dag väntar! Både nervöst och spännande!

Det första som händer när jag landar i USA är att jag ska iväg på en förberedelse kurs i tre dagar. Under den tiden har jag ingen koll på hur mycket tid det finns till att uppdatera här. Men till nästa helg borde det kommit i alla fall ett inlägg. Ni lär ju märka! På torsdag får jag äntligen träffa min familj! Jag kan knappt vänta!!!

Organiserat kaos

Just nu ligger det kläder överallt! Packningen är i full gång och jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få med mig allt jag vill ha med.. Helst av allt skulle jag vilja skeppa över mina två byråer så jag ska slippa tänka på vilka kläder jag ska ta med. Men det funkar ju tyvärr inte så. Beslutsångesten är hög och när man börjar tänka efter att det faktiskt ska få plats annat i resväskan än kläder känns det ju inte direkt bättre.

Dagarna kvar i Sverige går nu att räkna på bara en hand. Vid den här tiden på måndag landar jag på amerikansk mark och mitt äventyr börjar på riktigt. Ofattbart, men underbart!

I'm so excited and I just can't hide it

Fick mail från min värdmamma idag. Nu känns det verkligen nära! De skulle fixa i ordning mitt rum i helgen. Man blir allt nyfiken på vad de tänker göra. Jag nöjer mig ju med en säng, så hoppas verkligen de inte vänder ut och in på sig själva för att fixa något super ambitiöst! Känns som det finns risk för det dock! De vill bara så väl hela tiden! Blir så himla glad varje gång hon skickar mail för hon är alltid lika glad och positiv. Alltid so exicted, haha. Ska bli så himla roligt att lära känna dem allihoppa!

Nu ska jag försöka sova så jag kan fortsätta med alla förberedelser imorgon! Inte många dagar kvar nu till måndag! <3

Only days left

Nu är det bara få dagar kvar tills mitt nya liv börjar. Nervositeten har börjat göra sig påmind, för det är inte förrän nu man riktigt insett vad det här innebär. Det är ingen liten semester jag ska på, jag ska vara borta i ett år! Men det är också väldigt spännande och jag kan knappt vänta!

Imorgon börjar packningen på allvar!

Anna Palmqvist

RSS 2.0