Rarw!

Måste bara visa er något så gulligt! När jag rensade ut mitt rum i helgen så hittade jag något som min mamma gav mig när de var här i våras. Det var som små tatueringar som är olika djur till handen. Jag och barnen lekte med dessa idag. Dylan ville ha hajen (inte helt oväntat) och Eddie fick helt enkelt ta det som passade på hans hand då hans händer var lite för små för dessa. Så han blev en liten fågel. Själv fick man vara krokodil!

Kulturella snö skillnader!

Dagen blev en smula annorlunda än jag hade tänkt mig. Allt började som vanligt, barnen åt frukost och påväg upp på övervåningen för att ta på oss skolkläderna ringer telefonen.. Min värdmamma berättar från andra sidan änden att jag måste ha barnen hemma idag för hon hade lyckats få med sig bilnycklarna till jobbet. Så istället för att stressa till bilen satte vi på oss myskläder och tog en lugn morgon.
 
Då snön fortfarande låg kvar tog vi oss ut för att busa i snön. Vi började med att skotta hela uppfarten. Eller ja, jag skottade och de gick efter mig. Jag fick i alla fall min träning för dagen! Och mina värdföräldrar kunde komma tillbaka in i huset med bilen. Kände mig riktigt stolt måste jag säga.
 



 
Senare på eftermiddagen gjorde vi något som för en svensk familj är något väldigt vanligt, men här var det tydligen nyheter. Vi gjorde en snölykta. Eller ja, samma sak där. Jag gjorde en snö lykta och de kastade snöbollar. Men alla hade det roligt i alla fall.
 
När mina värdföräldrar kom hem och såg snölyktan blev de helt i extas. Min värdmamma kunde inte sluta titta på den och det var inte förrän då jag förstod att de aldrig någonsin sett en snölykta. De vet helt enkelt inte vad man ska göra med snön. Barnen har ju inte ens pulkor! Så mitt mission före jag åker hem är att lära dem hur man har kul i snön. Nya au pairen från Sydafrika lär inte ha så mycket att säga till om där.

Playing in the snow!

När barnen kom hem från skolan åt vi lunch och sen var det såklart dags att leka i snön! Men barnen gillar inte att ha mycket kläder på sig. Kanske inget barn gillar det, men dessa barn är något extra. Allting är "too tight" just nu och att få på dem termobyxor, vinterjackor, mössa, vantar, ja ni förstår. Det tar sin lilla tid.
 
Men väl ute hade de hur kul som helst! Tog en del bilder jag tänkte bjuda på senare. Men just nu tänkte jag visa en bild på vårat fina konstverk vi gjorde mer eller mindre tillsammans.
 
Fin va? :)
 
Dags för den dagliga kvällsrutinen, dusch och sen läggdags. Idag blir det dock i gästrummets säng. Sorglig tanke att jag inte längre har mitt eget rum här. Men bara 24 dagar kvar tills jag kommer hem!

Snow time!

Vaknade för en stund sen (sovmorgon!!) och det tog inte lång stund innan min värdmamma ringde. "Var försiktig när du hämtar barnen sen för det snöar ganska så mycket ute". Som jag tidigare delat med mig av så är det här med snömängd lite olika för oss, så jag tänkte det är väl knappt så det täcker marken. Men oj vad fel jag hade.
 
 
Tog ytterligare några minuter så ringer min värdmamma igen. "Du jag vänder och hämtar barnen själv. Det är riktigt mycket snö ute nu och de har inte hunnit salta alla vägarna än. Så vi kommer om en timme". Antagligen har hon glömt att jag kommer från Sverige...

Thanksgiving dinner

Har ikväll kollat igenom mina bilder från Thanksgiving. Insåg rätt så snabbt att det var inte mycket att hänga i julgranen (som för den delen redan är uppe på övervåningen. Nästa foto offer?), men tänkte att jag kunde bjuda på några bilder i alla fall. 
 


 
Ja det fick helt enkelt bli bilder på middagsbordet. Tyckte personligen att det var helt otroligt vackert och kunde knappt sluta titta på det. Har lite mer bilder som kanske kommer upp senare, men vet att ni var nyfikta så tänkte jag skulle bjuda på något i alla fall..
 
Har sovmorgon imorgon, men ska ta och sova nu i alla fall. Sov bara fem timmar i natt så lite extra sömn skadar ju inte! God natt!
 

Rensning

Har idag gått igenom alla mina kläder för att se vad som ska med hem och vad som ska slängas. Har nu lyckats fylla en hel resväska med bara kläder. Finns lite utrymme kvar om jag skulle behöva trycka in mer, men frågan är om det går under 23 kg. Tror det är dags att kolla upp hur mycket man behöver betala för övervikt, haha. Sen är ju sanningen den att man faktiskt inte bara behöver få hem kläder. Det är ju andra saker som ska få plats också. Tur jag har en till resväska gratis att spela med. Bara den där lilla detaljen att införskaffa den.
 
 
 
 

Konsten att packa

Jag har alltid hatat att packa, men det här är beyond hat! Grejer överallt och en stor dos av förvirring. Visste att det skulle bli jobbigt, men det här kommer verkligen ta hela helgen! Det var en annan grej när man skulle hit, då kunde man alltid lämna något hemma för att få mer rum. Nu ska allt med på något vis. Förutom det jag bestämt mig för att slänga. Förhoppningsvis går det bättre imorgon. Nu blir det sängen för jag håller på och somna sittandes.
 

I can't belive it!

Jag är äntligen klar med de där j*vla uppsatserna som jag tjatat så länge om. Fyra uppsatser, 20 sidor och drygt 8000 ord senare! DONE!

 
Då är det dags att börja rensa mina grejer och börja flytta över de till gästrummet. Idag är det exakt en månad kvar tills jag står på svensk mark igen. Det om något känns väldigt overkligt!

Happy Thanksgiving!

Så var jag och hunden tillbaka i huset efter att ha firat Thanksgiving hos min värdmammas föräldrar. Tog en del bilder som jag tänkte visa senare. Men först ska jag ta tag i "flytta ut ur mitt rum" projektet. Exakt en månad kvar tills jag kommer hem idag! Dags att göra rum för nya au pairen här hemma. Känns lite jobbigt måste jag säga...

Changing seasons

Har kommit hem från ytterligare en Silver Bay weekend som återigen varit fantastisk! Är så glad att jag valde att göra mina 6 credits där. It was amazing!
 
Tog en fotograferingsklass båda gångerna jag var iväg, men den här gången var då jag faktiskt förstod vad hon pratade om och kunde börja experimentera med alla inställningar. Lärde mig väldigt mycket och det är saker jag verkligen kommer ha nytta av i framtiden.
 
Under klassen hade vi en inspirationsövning. Vi fick ett tema och skulle gå ut och ta kort på det. Mitt tema var changing seasons och jag tänkte visa några av bilderna jag tog. Vi var i grupper, tre i varje grupp, så många av bilderna vi tog var inte med min kamera. Men dessa är bilder som jag tog.
 




 Hoppas ni gillar bilderna. Det gör i alla fall jag! Är riktigt nöjd och har fått massor med inspiration till att testa nya grejer och ta mer bilder.

 

Utmattad!

Jag är ledsen att jag är dålig på att uppdatera nu, men jag har inte så mycket att komma med. Livet är inte så intressant helt enkelt. Jag sitter och skriver på min fjärde och sista uppsats. När denna är klar har jag skrivit drygt 8000 ord (ca 20 sidor) på ungefär tre veckor. Inte konstigt att det är svårt att hålla ögonen öppna för tillfället.

I helgen ska jag iväg till Silverbay igen på helgskurs, sen är mina 6 credits klara! Ska bli riktigt kul. Har ju inte hunnit med att uppdatera er om min förra helg där, så tänkte att jag skulle göra det när jag är hemma igen. Kan varmt rekomendera dessa helgskurser för er som är au pairer och inte vet vad ni vill göra med era credits! Mer om varför får ni läsa om senare..

Nu blir det sängen. Har inte mått jättebra idag så det är riktigt skönt att jag har sovmorgon imorgon!

Tankar och funderingar

Känner för att skriva av mig lite, antagligen för att jag vill göra vad som helst förutom att plugga. Men jag har inte så mycket att komma med. Dagen har gått så otroligt mycket lättare nu när vi äntligen har elen tillbaka. Man uppskattar verkligen små saker som lyse på toaletten och en diskmaskin på ett helt annat sätt nu. Men tyvärr lär man väl glömma bort detta inom några veckor igen..
 
Har börjat kolla lite i kalendern igen. Det är inte många veckor kvar här borta nu. Bara 6 veckor för att vara ganska så exakt. Har förut sagt att jag haft lite blandade känslor om att åka hem, och det har jag fortfarande men på ett annat sätt. Nu längtar jag hem till tryggheten i Sverige mer än någonsin, men inser att allt kommer inte vara lika roligt. Kommer sakna New York, men det finns ju kvar. Men saker som att börja söka jobb och ta tag i allt vad Universitetet heter är inte lika roligt! Trodde att ett år här borta skulle få mig att se vad det är jag vill göra med livet. Visst har jag kanske fått lite mer klarhet över det hela, men fortfarande är allt väldigt förvirrande. Det finns lite för mycket grejer jag skulle vilja göra, och de flesta ger mig inte någon vidare bra framtid. Saker är med andra ord komplicerade och det är dags att börja rota i det hela igen. Usch! Men antar att det kommer kännas bättre när det är klart, när nu det blir..
 

Gud har hört min bön!

Idag exakt kl 17:17 (lite komiskt!) kom äntligen vår el tillbaka! Vår älskade ström. Jag är så glad att jag nästan gråter! Två veckor utan den och jag har nog aldrig längtat så mycket efter att kunna tända en lampa. Nu ska bara mitt badrum fixas efter att ha stått still dessa två veckor. Det är ju inte riktigt gjort för att stå still såhär länge. Sen är vi back in business!

Forever loved! ♥

Nu är det ett år sen du lämnade oss och mitt hjärta är inte ens i närheten av att vara läkt! Jag kan fortfarande inte greppa att du inte längre finns, att jag inte längre kan ringa till dig bara för att man har lust att prata lite. Alla dem där sakerna man tog för givet förut, de finns inte längre. Jag vet att du inte skulle gilla att jag sitter och gråter över det hela just nu, men jag kan verkligen inte rå för det! Du betydde och betyder fortfarande så otroligt mycket för mig. Jag kan inte ens börja beskriva det. Orden räcker inte till!
 
 
Jag hoppas innerligt att du har det bättre där du är just nu. Jag kommer för alltid tänka tillbaka på dig med en varm känsla i kroppen. För även fast det gör ont just nu så vet jag att det kommer komma en dag då det gör lite mindre ont och jag kan börja se det med andra ögon. Allt du lärt mig, allt du någonsin sagt tar jag med mig och blickar framåt. Allt vi gjort tillsammans kommer föralltid bli fina minnen och du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.
 
Mormor, du är saknad och mycket älskad!

Is it fall or winter?

Man tycker ju att jag borde vetat bättre efter att ha varit här i snart 10 månader! Stormen som skulle komma var ju inget mer än snö. Det fick vi ju dock en hel del av! I början när jag kom hit till staterna och de berättade att det skulle komma en snow storm så ställde jag ju såklart in mig på världens oväder. Det visade sig vara lite annorlunda hur man ser på snöstorm här och hemma i Sverige. Så som sagt, jag borde vetat bättre!
 
Har tagit lite bilder som jag tänkte visa.
 
Den här bilden är tagen klockan 15!
 
Den här bilden är tagen kl 17!
 
Som ni ser på bilderna så har vi fått en del snö. Klockan är nu 21:30 och det har fortfarane inte slutat snöa. Vi kommer med andra ord vakna upp i ett stort vinterland imorgon..

Vi har ett resultat!

Obama vann valet i år igen och sitter kvar i fyra år till!

 
Vad tycker ni om det, bra eller dåligt?

Vi är förberedda!

Då har vi återigen bunkrat upp för storm. Imorgon förväntas snö och starka vindar, det är allt vi vet just nu. De har evakuerat delar av New York, men inte alls så farligt som inför Sandy. Min värdmamma tror (notera tror) att det inte var några hushåll som blivit evakuerade utan mer sjukhus och liknande. Så förhoppningsvis ska det inte bli så jättefarligt den här gången. Tror de är mest rädda för att de ska bli av med elen igen, vilket inte är så bra för t.ex. ett sjukhus även om de antagligen har generatorer. Vi har ju aldrig fått tillbaka strömmen så nu vill vi väl mest att det inte ska förvärras ytterligare!
 
Men dagens stora nyhet är ju mer angående valet. Det pågår för fullt i detta nu och även fast man inte har en tv att kolla på blir man ju upplyst ändå via facebook. Vad vore världen utan facebook säg? Så de senaste uppgifterna jag fått så leder just nu Romney. Men det är långt kvar innan detta är avgjort. Så jag tänker krypa ner i sängen jag. Kommer ju kunna se imorgon bitti vem som vunnit i alla fall. Mina värdföräldrar kommer inte kunna gömma antingen sin glädje eller sitt missnöje, det är en sak som är säker! Och skulle de mot förmodan kunna göra det så är det väl bara att slå på tv:n eller logga in på facebook så har jag all information jag behöver.
 

The day has come

Idag avgörs det, valet de kallar det mest jämna någonsin! It's election day people! Ingen här är speciellt blygsamma med vem de kommer att rösta på idag. Står man inte och skriker ut sina åsikter i media så har man skyltar över hela trädgården. I mitt område är alla väldigt mycket för Romney, vilket kanske inte var helt otippat. Skyltarna med hans namn hade näst intill fördubblats dagen till ära. 
 
Båda kandidaterna har väldigt olika åsikter, både bra och dåliga. De är näst intill tvärt emot varandra vilket gör det här valet välidgt speciellt. Det är tydligen historiskt. Men det vet vi ju alla hur det är med amerikaner. Allting är ju alltid väldigt speciellt och man använder uttrycket historiskt till det mesta.
 
Men ikväll avgörs det, blir det en ny president eller behåller de den gamla? Det återstår att se.
En sak är i alla fall säker. Jag kommer inte behöva sitta uppe för att ta reda på vem som vinner. Det räcker att gå upp imorgon bitti och träffa på mina värdföräldrar så vet jag hur det gått!
 

New gas rule!

Då har jag lite nyheter om läget här igen. De har nu kommit på ett nytt system för att få bort de långa köerna till bensinsationerna. Ibland blir man imponerad! Nu får bara bilar vars registreringsnummer slutar på en udda siffra tanka på udda datum och de som slutar på en jämn siffra på jämna dagar. Det är ju nästan så man undrar om det är en icke amerikan som kommit på det!
 
Så idag har köerna till de få bensinstationerna som är öppna inte varit mil långa i alla fall. Lite mer hanterlig siffra med bilar och folk börjar väl mer eller mindre inse att de faktiskt försöker lösa detta nu. Den enda frustrationen som finns kvar är att många av bensinstationerna runt omkring börjar få tillbaka elen igen, men har ändå inte öppnat. I övriga landet är det ingen brist på bensinen så det kan inte vara något problem att få tag på det. Så nu undrar alla, varför öppnar de inte? Det återstår att se. Just nu ser det mer ut som att de inte vill tjäna några pengar och gillar kaos. Men det känns ju inte så logiskt. Det är mer amerikanskt tänkande det!
 

Som om det inte vore nog!

Okej mina vänner, nu är detta verkligen inte kul längre! Jag vet att jag har uttryckt min frustration över detta tidigare, men efter idag tror jag att jag har all rätt att vara frustrerad. Att vägra kolla på nyheterna har ju sina för och nackdelar. Jag har t.ex. missat den senaste informationen som kommit. Fick höra detta från min värdmamma nu ikväll och jag vet inte längre vad jag ska göra.
 
Vi kommer som det ser ut nu inte att få tillbaka strömmen förrän tidigast nästa helg! Något som gör det hela värre är att det nu ryktas om att det ska komma ytterligare en storm på onsdag och dra över oss. Inte en lika farlig som miss Sandy, men ändå en storm. Men det var som min värdmamma sa, minsta lilla nu kommer att göra skada. Och inte nog med att vi inte har el, bensinen är fortfarande fruktansvärt svår att få tag på. Så återigen kommer jag att vara fast i huset tills detta är löst. Ja, det finns bara ett sätt att sammanfatta detta nu, F R U S T R A T I O N
 

A helping hand in the aftermath of Sandy

News?

Jag har tyvärr ingenting nytt att komma med. Har slutat kolla på nyheterna, för det är bara deprimerande just nu.. Fortfarande ingen el i huset och det verkar dröja. Så vi är liksom lite fast här. Det börjar driva mig till vansinne så pass mycket att jag frivilligt gick ut på en timmes promenad idag i kylan. Var ganska skönt dock så kanske blir en repris på det imorgon. Vi får se.

Nu är det i alla fall dags för mig att lägga huvudet på kudden. Imorgon är en ny dag. Tyvärr en timme längre då vi går över till vintertid nu i natt. Ja varför inte göra eländet lite värre?

Frustrationen kommer smygandes

Nu börjar alla verkligen tröttna på detta. Vi går imorgon in på dag fem utan el och det börjar som sagt bli frustrerande. Visst, vi har det inte så illa, men det är ju inte så att vi lever något lyxliv här borta bara för att vi har en generator som ger oss lite el till delar av huset. Saker börjar bli komplicerade och jag ber till gudarna att vi ska få tillbaka elen och få tillgång till bensin snarast, för snart kommer jag klättra på väggarna här!

Inte bara jag och min familj som börjar bli lite smått tokiga nu. Vi får rapporter hela tiden om folk som börjar totalt flippa ur. Igår var det en man i Queens som satte en pistol mot huvudet på en man vid en bensinstation för att kunna komma åt bensin. Folk börjar stjäla bensin från varandra och som sagt, det börjar bli som scener tagna ur filmer! Alla bensinstationer runt om i i alla fall New Jersey måste nu ha polisvakt, vilket är helt sjukt egentligen. Att folk inte kan bete sig. Men som sagt, folk börjar bli galna nu! Vi håller tummarna för att det ska bli något bättre efter helgen!

Saker man inte tänker på

Jag antar att inte ens ni hemma i Sverige har undgått att veta vad orkanen Sandy ställt till med här på andra sidan Atlanten. Men jag tänkte berätta om några saker som antagligen inte svensk media pratar så mycket om. Helt enkelt saker man inte tänker på som blir jobbiga efter något sådant här hänt. För att vara ärlig hade jag aldrig ens tänkt på allt detta innan den här veckan heller, så känn er inte ensamma!
 
Har ni någonin tänkt på hur mycket vi använder el egentligen? Det blir ganska så självklart nu när man knappt har någon. I ett hus är det ju ganska så lätt att tänka ut vad som behöver el. Det mesta kan man komma runt och leva utan i stort sätt. Men när en hel stad, eller som nu när större delar av stater är utan el, då blir det en helt annan historia av det hela. Nu är det ju dock inte bara att vi står utan el, det är ju mer till denna histria än det. Men för att få upp ögonen lite för de problemen som man kanske inte tänker på direkt när man hör om hur vi har det här så tänkte jag nu måla upp det lite mer svart på vitt.
 
Hur många av er betalar med kort när ni köper något i en butik? Antagligen 9 av 10. Här i USA är jag nog ganska så ensam om att betala med pengar i affären faktiskt. Men utan el går det inte att betala med kort i affärerna.. Då tänker ni säkert, gå och ta ut pengar i bankomaterna då. Problemet är ju bara att de fungerar inte heller. Ingen el och inga banker öppna gör att har du inte cash hemma i byrålådan eller gömt under madrassen så står du utan pengar. Något inte ens många amerikaner tänkte på innan stormen drog sig hit.
 
En annan liten detalj man kanske inte tänker på har med affärerna att göra. För de har ju inte heller någon el, vilket i sin tur gör att de varor som behöver hållas kalla inte kan hållas kalla. Det i sin tur leder till att butikerna inte kan sälja dessa varorna under några längre perioder. Med vissa grejer gör det ingenting då t.ex. mjölk just nu är det svåraste att få tag på. Har idag varit i fyra olika butiker och inte en enda hade en droppe mjölk kvar. En annan sak som hör till affärerna är ju att de inte har någon belysning. Så det är lite läskigt att gå runt där inne med ficklampor! Nu har många affärer fått generatorer som håller en viss belysning igång och några kylar, men det är ju långt ifrån en välfungerande affär.
 
Sen till sista grejen som är något som påverkar allt, vilket är något så konstigt som bensinen. Och nej, det har inte med priset att göra, utan med tillgängligheten att göra. Just nu är alla i enormt behov av bensin. Inte bara till sina bilar utan också till de som är lyckligt lottade att ha en generator som förser huset med el i vissa delar. Då det fortfarande är väldigt svårt att ta sin fram på vägarna har flesta bensinmackarna fått stänga igen då de inte kan få några nya leveranser och inte längre har någon bensin kvar. Så de som fortfarande har bensin kvar har köer som i vissa fall aldrig verkar ta slut. Under dagen idag var det vissa bensinmackar som hade en väntetid på 4-5 timmar för att få bensin. Men ingen kan åka därifrån för de behöver bensinen för att ta sig vidare. Och med tanke på hur vägarna ser ut och hur många vägar som fått stänga p.g.a skador och träd som blockerar, så kan man inte ta närmaste vägen till någonting längre. Det påverkar också förbrukningen av bensinen.
 
Ja det här är som sagt bara några saker som gör det hela lite mer komplicerat. Men som jag sagt förut, vi har det långt ifrån värst just nu. Vi är otroligt lyckligt lottade och det gör att saker som dessa inte känns som några världsproblem. Det är jobbigt, men inte mer än det. Vi är glada att vara vid liv!

Ingen hindrar Halloween!

Nej inte ens Sandy ska få hindra vår Halloween. New York Citys årliga parad blev inställd idag pga Sandys framfart, men den kommer att bli av. De kommer att anordna den så fort som möjligt, vilket gör mig otroligt lycklig! Jag bara måste dit..
 
Men idag, då det är halloween på riktigt, tog jag och Ted med oss Dylan ut för att köra lite bus eller godis. Det var riktigt kallt ute och jag tog för första gången i höst på mig vinterjackan. Tog med Melissas kamera ut då min var urladdad.
 
I Sverige har häxorna kvastar att ta sig fram med, i USA tar man bilen. Varför är jag inte förvånad?

Dylan, Ted och några grannar som också var trött på att sitta inne utan ström och tog tag i bus eller godis traditionen.

De som var hemma bjöd barnen på det de hade.

Lycklig Dylan får mer godis!


Några som dagen till ära hade gått ut och satt upp dekorationen igen efter stormen
 
Pirat på jakt efter mer godis att stjäla


Ibland blir man så till sig att man får för sig att springa ner för backen, haha.

Godislycka!
 
 

Anna Palmqvist

RSS 2.0