Ett försök att komma tillbaka till verkligheten

Vi har fortfarande inte fått någon el tillbaka och det lär dröja säger de. Så vi gör det bästa vi kan att försöka få allt att fungera. Saker och ting börjar så smått gå tillbaka till vardagen, men utan ström är det svårt att få allt normalt igen. Folk har fortfarande problem att ta sig till sina jobb och skolor är fortfarande stängda, så vi är alla hemma och gör små projekt istället. Känns lite som mellandagarna hemma i Sverige. När jul är över och man har alla samlade och man börjar tröttna på brädspelen. Det är i alla fall så min familj där hemma fungerar, haha! 

Sandy vs Irene

Bilder från mitt område













 
 

Stormen är över här

Det senaste vi har hört är att stormen har rört sig inåt landet mot Ohio. Så vi behöver inte oroa sig längre. Nu ska vi bara få tillbaka strömmen och börja komma tillbaka till vanliga livet.

Har varit ute idag och tagit bilder i mitt område. Så när jag får mer tid över så ska jag visa er. Vi har haft extrem tur till skillnad från andra delar av New Jersey!

I'm back!

Vi slog vad igår om när vi skulle bli av med strömmen. Jag gissade på 19:15. Alla tyckte jag var så himla negativ då det bara var 45 minuter bort. Klockan 19:25 var vi utan el och internetuppkoppling!

Strömmen har vi fortfarande inte fått tillbaka, men internetuppkopplingen har vi lyckats få bukt på som ni märker. Så nu kan jag börja uppdatera er igen!

Det var riktigt läskigt igår kväll måste jag säga. När vinden var som värst trodde jag faktiskt att huset skulle börja röra på sig. Alla har ju varit väldigt lugna här hela dagen igår, men när de vindarna kom var det nog ingen som stod oberörd. Två enormt stora träd föll rakt över vår väg här utanför och inte många timmar efteråt kom brandmännen i staden och började såga upp dem. Vet inte hur länge de höll på, men det måste tagit sin tid.

Nu idag så är det inte alls farligt ute. Lite blåsigt och mulet, men det är ju ingenting mot igår. Har inte kollat in den nya informationen för dagen. Vet inte om vi fortfarande har utegångsförbud eller inte. Så jag återkommer när jag har mer koll..

Strömmen

Området runt oss börjar nu förlora strömmen. Vi har fortfarande inte blivit av med våran, men det ser ut som det kommer ske inom en snar framtid!

Sandys hjärta

Enligt senaste prognosen ska orkanens hjärta att gå in emot land i höjd med Atlantic City, ca två timmars bildfärd söder om mig. Men orkanen är stor vilket gör att även om hjärtat inte är här kommer vi ändå bli väldigt påverkade. De säger att de känner av stormen hela vägen bort till Ohio just nu då orkanens hjärta fortfarande är ute till havs.

Som tidigare får vi ny information hela tiden och nu berättade de precis att vi kommer vara med den näst värsta zonen efter de som kommer vara med i hjärtat av stormen. Vindarna kommer vara från 50 mph och upp till 90 mph i mitt område.

Senaste nytt

Vi har fått utgångsförbud från kl 18 ikväll, vilket är om två och en halv timmar. Stormen beräknas komma till oss runt midnatt. Vi behöver inte oroa oss speciellt mycket över översvämning här då vi bor uppe på ett berg. Men med tanke på att vi bor högre upp gör att vinden antagligen kommer bli värre för oss. Vi räknar med att bli av med strömmen. Vi har en generator i huset så vi kommer aldrig bli helt utan el, men det täcker inte hela huset.
 
Alla är fortfarande väldigt lugna här och det känns mer som vi har samlats för att fira en högtid mer än att det är en orkan på ingång. Jag känner mig säker och lugn och vi hjälps åt att fixa med tvätt och annat som behöver fixas då vi inte vet hur länge vi kommer vara utan ström. Som sagt, vi kommer ha ström kvar i vissa delar av huset, men inte överallt.
 
Under tiden jag skrivit nu så har vi fått ny information om att orkanen närmar sig och kommer att komma in några timmar tidigare än beräknat till New York området.
 
Jag håller er uppdaterade!

Update!

Vi får massor med information just nu, så det är svårt att hålla er uppdaterade med allt som sägs då de ändrar sig väldigt snabbt. Just nu har jag två bilder på hur det ser ut med stormens framfart i förhållande till vart jag bor. Den röda cirkeln är på ett ungefär vart jag befinner mig.
 
 
 
På sista bilden, alla de röda nålarna är vart vi kan bo om vi inte har någon släkting vi kan åka till om vi behöver evakueras. Just nu är vi inte i någon fara och kommer att stanna i huset. Vi bor nu 9 personer i detta hus och kommer antagligen bli fler under veckans gång.
 
Återkommer med mer information när jag fått något grepp om vad det är som stämmer..
 
 

Orkanen Sandy

Jag har massor med nytt att berätta för er, men eftersom Sandy har lust att komma på besök så vet jag inte hur mycket uppdateringar jag kommer kunna göra den närmaste tiden. De säger att det är en 90% chans att vi blir av med strömmen när orkanen kommer hit. Enligt den informationen vi har fått nu nyligen så ska orkanen komma hit någon gång mellan midnatt och 4 imorgon bitti och ha passerat här på onsdag. Men av tidigare erfarenheter säger de att vi kommer vara utan ström längre än så. Allt är väldigt ovisst och ingen vet jättemycket om det.

Bilden är uppdaterad kl 21:50 amerikansk tid!
 
Ni behöver dock inte oroa er för mig. Jag är i säkerhet med massvis med mat och människor runt mig. Skolor och jobb är stängda så alla kommer vara hemma under denna tid, så jag kommer aldrig bli ensam. Men om ni inte hör något från mig på ett tag vet ni att det antagligen är för att vi inte har någon ström, ingenting annat!
 
Simma lugnt tills dess!

Brite Nites

Har varit jättedålig på att uppdatera den senaste veckan! Förra veckan hade det inte så mycket så hade inte så mycket att dela med mig av. Men nu i helgen blev det desto mer att tala om. Men min tid är väldigt begränsad då jag ska åka iväg på en helgkurs hela helgen och har två uppsatser som jag skulle vilja bli klar med innan dess. Kommer kanske inte bli klar, men har 6 veckor till på mig om jag skulle behöva det. Men alltid skönt att kunna checka av något mer på "to do" listan.
 
Till att börja med så var vi på Brite Nites i lördags. Jag, Manija och Jessi skulle åkt dit i fredags, men det blev inställt på grund av regn. Så vi tog lördagskvällen för att spendera där. Brite Nites är ett event nu runt halloween då de ställer ut över 1000 urskurna pumpor med olika motiv. Riktigt häftigt var det!
 
 



 

Höstbilder

Så har en ny vecka börjat igen. Tänka sig vad tiden går. Har inte många veckor kvar i USA nu. Känns rätt konstigt men ändå väldigt skönt. Ska bli skönt att få komma hem till alla igen! Längtar!
 
Barnen är i skolan och jag ska snart hämta dem. Tanken var ju att jag skulle plugga lite medan de var där, men har hittat dåliga bortförklaringar igen. Som t.ex. de fina höstträden ute på gatan som jag inte kuna låta bli att gå ut och fota. Man vet ju aldrig, de kanske inte står kvar där imorgon. Plugget lär ju dock finnas kvar tyvärr...
 




Promenad i höstvädret

Trots att jag var tvungen att jobba 13 timmar idag så har jag haft en jättebra dag! Vi har haft en riktig mys fredag.. Barnen var i skolan på förmiddagen så efter de hade sovit middag tog vi oss ut i höstvädret för lite äventyr. Har länge tänkt ta med dem ut på en liten promenad och plocka lite färgglada löv för att göra lite pyssel med. Kommer ihåg att jag älskade det när jag var liten och är ju fortfarande väldigt mycket för att släppa loss min kreativa sida. Så bara älskar jag ju höstens färger!
 






 
Idag har varit en sådan dag som man börjar tänka på hur svårt det kommer bli att lämna dessa kottar här. Hur jobbiga de än kan vara ibland så kommer de alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Kommer gråta så mycket när jag lämnar dessa charmtroll!

Gravidlänge i USA

Hade inte riktigt tid att uppdatera igår, men igår hade jag varit här gravidlänge. Hela 9 månader! Kan knappt fatta det själv. 9 månader är en lång tid när man tänker på det. En hel liten bebis kan utvecklas på den tiden! Har helt enkelt bara en fjärdedel kvar av året nu! Det rullar på så otroligt snabbt!
 
Torsdag imorgon men jag ska jobba som om det vore fredag då min värdmamma är hemma. Så det blir en lätt och kort dag imorgon, underbart! Har städat mitt rum så det är näst intill tomt, känns det som. De kommer och ska tvätta heltäckningsmattan nere i källaren imorgon så allt ska ut. Ska bli intressant att se skillnaden! Om man kan se den..
 
Nu blir det dock sängen!
Over and out! ;)
 
 

Pitch perfect

Igår var jag, Jessi, Manija och hennes kompis Melanie och såg en film jag längtat efter, Pitch perfect! Alla ni som gillar tv-serien Glee kommer att älska den här filmen. Den levde verkligen upp till mina förväntningar, även om jag tyckte att vissa delar inte riktigt hörde hemma i den här typen av film. Vad det gäller kan jag inte berätta utan att förstöra hela filmen för er så får vänta med att berätta detta tills ni sett den. 
 
Biopremiären för Pitch perfect i Sverige är inte förrän i början på feb 2013!! Men här har ni trailern så ni kan sitta och drömma om filmen, precis som jag gjorde innan!
 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt under dagen för att senare ikväll dragit in till New York med samma gäng som igår för att äta middag och bara snacka och ha det bra. Vi gick till en av mina favorit restauranger "Uncle Nick's" i hörnet på 8:e Ave, 29 st. En grekisk restaurang som min familj visade mig när de var här i våras. Jättegod mat och väldigt fräscht och fint. Tummen upp helt enkelt!
 
Nu är jag hemma igen och det börjar bli dags att krypa ner under täcket och sova. Har inga större planer för morgondagen och med tanke på att det ska vara väldigt kallt ute imorgon ser jag ingen anledning att lämna huset, haha. Nej då, vi får helt enkelt se vad som händer. Är solen ute kanske jag tar mig en runda med kameran och tar lite höstbilder. Men det återstår att se.
 
Godnatt på er!

Hösten knackar på

Tänk att vi redan gått in i oktober! Vad tiden går fort, nästan för fort ibland. Innan vi vet ordet av kommer 2012 vara över och jag vara hemma i Sverige igen. Tre månader kvar! Trodde aldrig att det skulle gå såhär fort när jag satt med hemlängtan i mars!
 
Nu har hösten verkligen tagit fart även här på andra sidan Atlanten. Kallt på morgonen, regnigt på dagarna och träden börjar ändra färg. Gillar höstens färger, men vädret skulle jag kunna leva utan. Regnet gör en bara deprimerad, men man har fått mycket gjort i alla fall. Något positivt i kråksången.
 
 
Imorgon får jag sovmorgon och förhoppningsvis en ganska så lätt dag. Man kan ju i alla fall hålla tummarna för det! Och i helgen blir det massor med nya upplevelser och äventyr! Delar med mig mer om det senare..

Party time!

Igår var det då dags för Eddies födelsedagskalas! Ungefär en halvtimme från oss fanns en bondgård där vi höll till. De hade massor med hästar och barnen fick möjligheten att rida. Så kom det även en cowboy och gjorde ballongdjur och dansade med barnen. Perfekt underhållning på en två årings kalas!
 
Här kommer nu ett totalt bildregn från kalaset:
 
Dylan, Melissa och Eddie innan ridningen!

Dylan tog på sig hjälmen efter mycket om och men

Dylan rider på en av de två hästarna som barnen fick välja mellan

Efter ett tag vågade sig även Eddie upp på hästen...

...och ville sen inte gå av!

Nöjd kille med hjälmen på sne

Eddie och Ted

Special beställda tårtan till kalaset! Riktigt god var den med jordgubbar i!

Födelsedagsbarnen och den fantstiska tårtan, med mammorna i bakgrunden.
 
En jättebra dag och alla barnen var nöjda och glada! Ännu en succé när det gäller födelsedagskalas :)

Anna Palmqvist

RSS 2.0