Philadelphia

Förra helgen tog jag och Mathilde bilen till Philadelphia för att kolla in läget så att säga. Alla säger det är en av städerna man måste sett om man bor i New Jersey eller Pennsylvania, så då var det väl dags att bocka av det! Blev inte jätte imponerad för att vara ärlig, men det var väl trevligt att ha sett.
 
Bron som leder in till Philadelphia, som förövrigt kostar $5 att åka över! De vet hur man tar betalt!
 

På bron med utsikt över Philly!


De har en mängd olika konstverk runt staden, tyckte denna var rätt häftig!


Självklart åt vi cheese steak som är något de är berömda för.
Kan inte säga att det var något att hurra över



Lyckan när jag såg detta är svår att beskriva, haha! Man är aldrig mer svensk än när man är utanför landet!


Lite mer konstverk i "Love park"


Jag bara älskar fontänen!


Jag hittade äntligen min älg! Dock var den ju inte i New Jersey, men så nära som det bara går!


Art museum!


Så den berömda Rocky statyn!
 
Även fast vädret under dagen inte var det bästa så hade vi en trevlig stund i Philly! Lär nog inte åka tillbaka, men det är som sagt kul att ha sett!

Jag är ledsen..

..för den dåliga uppdateringen, men det händer inte så himla mycket just nu. Den stora har lyckats bli frisk nu, men istället har den lilla blivit sjuk. Så jag jobbar och jobbar och sliter som aldrig förr. Måste verkligen hitta på något kul i helgen känner jag. Det här håller inte annars!

Önskar jag kunde komma med något roligt, men det finns som sagt ingenting intressant att dela med sig av. Kan bjuda på en lite rolig historia/bild som ni kan läsa och få ett litet gott skratt av istället!

That wonderful thing

Barn! Man kan inte annat än älska dem. Nu när min lilla har börjat prata som om det är det enda han vet hur man gör, så får man sig mycket skratt om dagarna. Som till exempel igår när jag hade honom ensam nere i källaren i några timmar medan min värdmamma tog den stora till doktorn.
 
Vi satt inne i deras leksakstält och han tittar på mig och viskar "I want to see mommy!" och jag förklarar att hon kommer snart hem. Han tittar då med sina små valpögon och viskar "I want to see Dylan" och jag säger att vi kommer se dem båda två om en liten stund. Så eftersom jag är en så härlig människa så säger jag "But until then you got the lovely Anna banana!". Hans valpögonen skiftar snabbt till ett vem-tror-du-att-du-är uttryck över hela ansiktet och han säger "Don't say that!" med en mycket bestämd röst! Så charmig var jag!
 
Sötnosen i egen hög person!
 
Har varit ledig större delen av dagen idag! Väldigt skönt och det känns som att min envisa förkylning börjar gå åt rätt håll. Även fast jag vaknade med träningsvärk i magen idag.. Tänk om man kunde få magrutor av att hosta i en vecka! Men så fort jag blir av med detta sjuktillstånd så ska jag sätta igång med min träning igen. Jag vet inte hur övertygande det känns med de orden från en tjej som just nu sitter och mular chips, men jag är rätt envis av mig.
 

Smile and you'll feel better

Nu är jag lite mer på benen igen! Igår blev en dag i sängen i stort sätt. Jag jobbade i fyra timmar på morgonen, tog barnen till doktorn och åkte och handla, sen fick jag gå ner och lägga mig. Det var verkligen behövligt. Var nästan så att jag var den som var mest i behov av att träffa på en doktor igår. Men efter en dags vila så känner jag mig bättre! Fortfarande rejält förkyld och hostar som aldrig förr. Men så länge humöret är uppe så går det bra!
 
Vi har lite sjukstuga här överhuvudtaget! Båda barnen har feber och är allmänt gnälliga. Har haft en förmiddag med film och en eftermiddag med lång sovstund. Väldigt uppskattat måste jag säga. Imorgon blir förhoppningsvis inte så jobbig heller då det är torsdag och min värdmamma jobbar hemifrån. Vi håller tummarna för lite jobb och mycket vila!
 
Nu blir det min dagliga kvällsrutin, kan ni gissa? Ja precis, dusch och sen sängen. Det borde ni ha lärt er vid det här laget!
 

Prosit!

Att duscha eller inte duscha, det är den stora frågan just nu. Min förkylning jag dragit på mig har utvecklats till något utan dess like. Det som började i halsen har nu vandrat upp och fastnat i näsa och huvud. Som den hypokondriker jag är har jag nu försökt intala mig själv att jag antagligen inte behöver hjärnkirurgi, även fast det känns som att mitt huvud kommer sprängas vilken minut som helst. Antagligen behöver jag ingenting mer än lite ipren, mat, vätska och vila. Men man kan ju få tycka lite synd om sig själv i alla fall..
 
 
Blir nog till att skippa den där duschen och sova istället. Tror det är den bästa idén jag haft idag faktiskt!

I did it!

You've watched me for 7 month, 5 more to go!

7 månader i USA

7 månader idag, 5 månader kvar! Som alltid är det svårt med känslorna kring detta ämne. Jag vill hem, men ändå vara kvar! Tror det perfekta vore att få hit alla mina nära och kära och inte jobba så mycket som man gör. Tror ni det går att fixa?
Empire State Building och down town Manhattan

Don't push it!

Vaknade i morse och hade ont i halsen. Var länge sen jag var sjuk nu så då är det väl dags igen. Liten försmak på vad som kommer komma till hösten när båda barnen ska börja skolan. Stora går ju redan i skolan, men de ska nu byta till en skola, som min värdmamma så fint säger, "där inga barn springer runt i korridorerna". En lite mer strikt skola med andra ord.
 
Tog den lilla till doktorn idag då han haft feber till och från i en vecka. Detta måste ju bara undersökas varför. Jag personligen kände att det antagligen har med att han håller på och få tänder och göra, men tydligen tror de att han haft något slags virus i halsen. Det var i alla fall på väg bort nu så ingenting att göra åt saken. Tror vi hittat vart det tog vägen i alla fall....
 
Hittade ett citat på nätet idag som under dagen kändes som taget ur mitt liv! Har varit en rätt lång och jobbig dag just för att jag inte mått så bra. På något vis kändes det som att barnen kände det på sig också och tänkte att nu är det bäst att ta vara på tiden att vara olydig!
 

Annorlunda campingsällskap

Om några helger är det dags för familjen att åka iväg och campa tillsammans för första gången. Jag har valt att inte följa med då camping inte är något för mig och för att jag då istället kan göra något annat den helgen! Häromdagen började vi sätta ihop tältet här nere i källaren för att kolla om det fortfarande var helt. Så idag var jag och pojkarna nere och lekte lite i tältet. Det är ju så spännande! Och de är ju bra roliga dessa pojkar!
 
Båda springer in i tältet och jag sitter kvar utanför. Rätt som det är kommer Dylan, 3 år, ut ur tältet och berättat att han har hittat en jättestor spindel på sin luftmadrass som han måste ha hjälp att ta bort. Vi går in och tar bort den påhittade spindeln! Några minuter senare kommer han ut igen och hade hittat en till spindel. Jag berättade att nu vet han ju hur man tar bort dem så nu kan du göra det själv. Han gick in igen och tog bort den. Denna situation upprepades ett antal gånger och han var så stolt över att ta bort sina påhittade spindlar. Rätt som det är kommer Eddie, snart 2 år, ut mycket glad och säger "I got Spiderman"! Klart man inte vill vara sämre än storebror, och spiderman slår ju allt!
 
Inte min bild, men detta är tältet vi har! Tar upp rätt mkt plats här nere i källaren!

Vänd om och spring!

Har en liten rolig berättelse från dagen idag som jag tänkte att jag skulle dela med mig av!
 
Jag och den minsta var i djuraffären och tittade på djuren. En äldre man som jobbade där kom fram och pratade med oss. Efter en stund gick det upp för mig att han trodde att jag var Eddies mamma, vilket inte är något ovanligt i sig. Det händer ganska ofta att de tror att barnen är mina, både för att vi är ganska lika och för att det inte är speciellt ovanligt med unga mammor här. Vi började prata om att vi snart skulle åka och plocka upp storebror från skolan och mannen tittar på mig och säger "I can't belive that you got two kids and look as good as you do, God bless you!". Vid det här laget hade det hela gått för långt för att förklara att jag faktiskt inte är deras mamma, utan bara deras au pair. Det blir mer pinsamt att försöka förklara det hela än att bara hålla med.Efter att ha gått runt en stund och tittat mötte vi mannen igen på vägen ut och han stannade mig och fråga vad jag hette. Jag berättade och han svarade med en förstående röst "I'm going to think about you Anna". Tror vi ska ha ett litet uppehåll från djuraffären ett tag nu, hahaha.
 
Väl hemma igen började jag tänka efter på vad han hade sagt. Jag såg bra ut för att ha fött två barn. Är det något positivt eller negativt egentligen med tanke på att jag faktiskt inte fött något barn alls? Med detta i tankarna gav jag mig ut på en powerwalk så fort jag slutat jobba. Med Kelly Clarkson sjungandes "what doesn't kill you makes you stronger" i öronen gick allt ganska så lätt. Motivationen steg om möjligt ännu mer när låten "Sweetest ass in the world" donade ur hörlurarna. Man vill ju förverkliga det budskapet så att säga, haha! Sen att bilarna kör om en som om man var fyra radhus bred, det är väl något man får försöka ignorera. Nöjd är jag i alla fall även fast jag skulle vilja få lite bra resultat snabbare!
 
 
Nu är det dags att duscha och sedan gå och lägga mig. Det är en dag imorgon också!
 
 
 
 

Det ser kanske ljust ut

Har haft en sådan där skönt lugn dag idag. Kom upp vid 10 tiden och skulle inte iväg förrän 13. Ingen stress med att göra sig i ordning eller något. Helt underbart att ha det så ibland. Händer ju inte allt för ofta..

Var iväg och åt lunch med en kompis och sen plockade vi upp ännu en tjej på vägen och jag körde de till Newark Pennstation (kan snart köra dit med ögonbindel). Där de skulle ta tåget vidare till flygplatsen för att bege dig till Kalifornien. Som jag sa tidigare, inte alls avundsjuk! Inte ett dugg.

Väl hemma igen satte jag igång och städa mitt rum. Var inte speciellt stökigt om ni frågar mig, men nu är det ju inte jag som bestämmer det här. Så nu är det så nära kliniskt rent man kan komma och jag är rätt nöjd med mig själv. Kommer aldrig kunna bli städerska, det är en sak som är säker!

Har under kvällen också börjat kolla över min framtid. Har ju "bara" 5 månader kvar här borta, sen börjar jag om från ruta ett igen. Dags att börja fundera på vad man egentligen vill. Har blivit stressad varje gång jag tänkt tanken förut, men ju mer jag börjar kolla nu ju mer självklart börjar allt bli. Jag kommer behöva jobba arslet av mig på ren svenska, men det kan vara värt det! Vi får se hur det blir helt enkelt. Allt känns i alla fall lite lättare nu!


The big apple

Hade en härlig, och om du frågar mig välförtjänt, sovmorgon denna morgon! Så skönt att inte behöva vakna till alarmet. Vaknade av mig själv kl 9, men kände mig lat och låg kvar i sängen. Det i sin tur resulterade i att jag somnade om och vaknade 2 timmar senare av mitt "i fall att jag inte vaknar" alarm!
 
Spenderade dagen inne i New York med Nathalie, som jag inte träffat sen 2007 kom vi fram till. Tänk vad tiden går! Då var jag bara 16, herregud! Med andra ord var det på tiden att vi sågs! Hon hade lite sista minuten shopping att göra innan hon åker hem till Sverige imorgon. Måste erkänna att jag är lite avundsjuk, även fast jag gärna vill vara kvar här också. Ett ämne som får mig rätt kluven!
 
Vid fem tiden var det dags att skiljas åt då Nathalie skulle vidare och sitta barnvakt en sista gång innan hemfärden. Jag förde kosan mot Time Square och Forever 21. Kände att jag inte kunde lämna New York ännu en gång utan några shoppingpåsar. Hittade en klänning, en T-shirt och ett linne! Svängde också förbi vårat älskade H&M på vägen mot tågstationen och köpte mig en ny vit bh, välbehövligt!
 
Time Square!

Imorgon blir en lugn dag! Skönt med en helg då man inte har jättemycket planerat för en gångs skull. Vet att ett år går fort, men man behöver ju inte fara runt varje helg! Så imorgon ska jag endast äta lunch med några kompisar och sedan köra dem till tågstationen i Newark där de ska ta sig vidare till flygplatsen för att åka till Kalifornien. Där kan jag ju helt klart säga att jag är avundsjuk! Något så enormt. Men förhoppningsvis kommer dagen då jag också sätter mig på ett plan till de västra staterna!

Washington DC

Förra helgen tog sig jag och Anni iväg till Washington DC för att se ytterligare en sida av USA. En mycket fin stad, men ingenting kan mätas med New York. Det finns dock väldigt mycket att göra i Washington, vilket gör att jag gärna åker tillbaka. Så kan man inget än fascineras av alla vackra byggnader!
 



Washington Capital

Washington Monument

Thomas Jefferson Memorial


Lincoln Memorial

The White House

Ja det här var några av alla saker som man borde sett när man varit i Washington DC som vi såg! Vi gick runt hela stan och såg i stort sätt allt som gick att se. Vi gick dessvärre inte in i så många museum som vi hade velat. Tiden fanns helt enkelt inte. Men jag kommer som sagt återvända, det är en sak som är säker! Även fast New York är min favorit!

Semesterbilder del 2

Här kommer lite mer bilder från semestern för några helger sen.
 

Plus i kanten

Tack för alla tipsen till mitt lilla randiga problem! Hade sen innan testat med windex på bordet utan något större resultat men tänkte att jag ger det väl ett nytt försök då om alla nu verkade tycka att det funkar. Hittade i gömmorna något som kallade sig windex plus. Kan säga att vad än det där pluset innehöll så gjorde det susen! Bordet är rent och jag är nöjd!

Har inte hänt så mycket roligt idag att berätta om. Båda pojkarna har feber som kommer och går, så vi har mest soffläge här hemma just nu. Vilket jag inte alls klagar över. Skönt att ha det också ibland.

Nu är det sen länge dags för mig att hoppa i duschen för att sen sova. Det är ju en ny dag imorgon som de brukar säga.

Våga vägra glasbord!

Förra veckan fick vi hem vårat nya köksbord, ett glasbord. Redan då tänkte jag, har de tänkt på att de har två små barn? Tydligen spelar det inte så stor roll här, man ska ha ett snyggt hem till vilket pris som helst. Och visst är det snyggt, fram tills något av barnen rör vid det.

Jag är just nu så trött på detta glasbord! Jag hade ett litet ögonblick där jag tänkte tanken att det kommer ju i alla fall bli lättare att torka av. Så fel man kan ha. Helt plötsligt har man, istället för en sida att torka av, fått tre sidor. Ovansidan, undersidan och kanterna runt om. Ett evigt torkande! Inte nog med det så lämnar det ju ränder hur man än torkar det. Ikväll gav jag upp efter att ha försökt torka av det fyra gånger och misslyckats att få bort ränderna! Spelar ingen roll om man torkar med bara vatten, vatten och lite lite diskmedel, windex. Med papper, med tvättsvamp. Allt lämnar samma resultat!

SNÄLLA! Finns det någon där ute som har något bra tips på att bli av med detta randiga problem? Jag måste stå ut med det här bordet i lite mer än fem månader till och har knappt gått en vecka!

Anna Palmqvist

RSS 2.0