Sol vind och vatten är det bästa som de vet!

Ja en liten svensk sommarlåt kände jag passade in här, dock med lite ändrat text. Varför inte?! I tisdags hade jag båda barnen hemma och det var hela 30 grader ute så vi var ute och lekte med vatten. Självklart var kameran med så jag tänkte bjuda på lite härliga bilder!






Som ni kan se på bilderna hade de det riktigt bra ute i värmen! De kunde nog inte vara mer nöjda faktiskt, haha. Imorgon ska vi antagligen sätta upp deras babypool, det kanske slår det hela dock.

Med sand mellan tårna

Den här helgen var det Memorial day, så jag har haft långledigt. Värdfamiljen åkte till deras sommarhus redan fredag vid lunch, så jag var hemma och tog det väldigt lugnt. Mathilde dök upp senare på eftermiddagen och vi åkte in till New York för att köpa mina sista presenter. Vi kom dock bara hem med en av två presenter så det blir New York till helgen igen. Nu med både plan A, B och C! Nästa vecka åker jag hem, kan knappt fatta det!

I lördags åkte jag och Mathilde till Atlantic City för en liten mini semester. Tre dagars sol och bad, för att på kvällarna kolla upp vad det där med kasino var för rolig grej! Mer detaljer får bli en annan dag, för just nu är jag så trött att jag bara vill sova! Så en dusch och sen sängen!

Visar ett litet smakprov på vad som kommer senare. Har tagit väldigt mycket bilder! :)



Att skita med stängd dörr är som rena spaweekend

Chockade över rubriken? haha. Hörde detta uttryck precis innan jag åkte hit till staterna i programmet "Raw comedy club". Tänkte väl inte så mycket på det just då, men nu förstår jag verkligen innebörden och kan helt klart relatera till det! Man har alltid sällskap inne på toan! Tänkte dela med mig av en rätt rolig händelse från igår med min snart tre år gamla pojke.

Som alltid när man ska iväg på toa måste man ju säga till vart man går, annars blir det tårkalas. På senaste tiden har frågan "Do you wanna come?" mer eller mindre ramlat ur munnen på en. Man är så van vid att de alltid sitter där och tittar. Så var dock inte fallet igår, men jag hann ju inte mer än sätta mig på toan så kom han efter i släptåg med sin leksaksdammsugare. Han leker en stund och tittar sedan på mig och säger:

- Anna, I'm spraying.

Försökte känna mig lite engagerad och frågade vad han sprayade på, varpå denna treåring tittar på mig som om jag vore den enda idioten på denna jord och berättar att han städar faktiskt. Plötsligt slutar han leka och tittar på mig och säger:

- Do you wanna have company?

- hahaha, yes shore, var det enda jag kunde få fram för tillfället. Han satte sig på golvet precis framför mig, tittar en stund på mig och säger sedan:

- Anna, are you pooping?

Sanningen var ju den att så var fallet. Så efter att snabbt ha sagt som det var och fått svaret "Ooooh!"  tänkte jag försöka avleda honom genom att starta en annan diskussion. Så istället frågade jag honom:

- Dylan, do you know that there is more people then you that's namned Dylan?

Han spärrar upp ögonen och frågar ivrigt:

- What is their name?

- Dylan! svarade jag och tittade för att se hur tankarna gick i huvudet på honom. Man såg verkligen hur han tänkte efter och sedan svarade:

- Yes I know. There's three and a half boys!

Jag kunde inte låta bli att skratta lite smått och han förstod inte alls vad som var så roligt. Själv började jag fundera på vart han fått att det kan finnas halva pojkar. Men tydligen är allt möjligt i en tre årings fantasi!

What to expect

Efter en veckas torka är jag nu tillbaka här och skriver! Blir dock ett snabbt inlägg då jag måste sova, precis som vanligt.

Helgen har bjudit på underbart väder. I fredags fick jag äntligen se min efterlängtade film på bio. "What to expect when you're expecting" hade premiär och jag fixade biljetter redan i onsdags kväll! Filmen levde verkligen upp till mina förväntningar och jag kan verkligen rekomendera den!

Lördagen spenderades i New York där jag till en början shoppade presenter till hemkomsten om två veckor! En veckas semester i Sverige har aldrig varit så efterlängtad! Hittade inte allt jag behövde, men har nu under veckan lyckats få ihop allt utom två grejer. Känner mig stolt med andra ord! På lördagskvällen var det återigen dags för ett båtparty på Hudson river! Båten var sämre än den första men själva partyt var så otroligt mycket bättre! Kan inte klaga på sällskapet heller! Får komma bilder från det senare då jag inte fått Mathildes bilder än!

I söndags var jag och Mathilde och hade brunch med en ny tjej som bor i närheten av henne. Fler tjejer från hennes område kom och vi hade det jättetrevligt. Mycket bilder togs och jag har snott några som jag tänkte dela med mig av!



Jobbveckan har kommit till sin mittpunkt nu då morgondagen är onsdag! Veckan har hittills varit riktigt bra och jag hoppas den fortsätter så. Imorgon ska jag tillbaka med den lilla till Gymboree och vi hoppas på en bättre upplevelse än första gången vi var där! Men jag tror han börjar vänja sig vid att vara med andra barn nu. Det är ett måste med tanke på att han börjar skolan i september.

Tänkte avsluta med att bjuda på en bild som jag tog på mina sötnosar idag.


Säg mig, är det inte för söta? Vad jag kallar äkta syskonkärlek!

En tisdag i maj

Snart är min tisdag över. Klockan är snart 22 och jag väntar bara på att mina värdföräldrar ska komma hem. De har varit på middag med familjen då min värdmammas lillebror fyllde år i fredags. Är rätt trött efter denna långa dag.

Som nästan varje tisdag hade vi playdate med Mathilde och hennes fyra pojkar. Idag var det mer livat än vanligt men som alltid hade killarna väldigt roligt och somnade även idag i bilen på vägen hem. Den lilla vaknade dock när jag skulle flytta honom från bilen till sängen och vägrade sen att sova på hela eftermiddagen. Inte lika roligt!

Nu sover i alla fall knotten och förhoppningsvis gör jag också det snart. Blir en snabb dusch och sen sängen när värdföräldrarna kommer hem. Skönt att jag får lite sovmorgon imorgon då min värdmamma är hemma imorgon..

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från i söndags när vi var iväg och solade lite.


Alla bilderna är tagna med min mobil. Det är det jobbigaste med att ha en systemkamera, den är så tung som man tar helst inte med sig den när man ska iväg på något spontant. Men annars är jag ju ganska van vid att släpa den.

Nu hör jag att mina värdföräldrar kommer, så DUSCH!

Alldeles underbart!

Så var det måndag igen och jag har inte uppdaterat på ett tag nej. Men nu är det verkligen fullt upp. Börjar närma sig semester i Sverige vilket betyder att presentinhandlingen påbörjats. Så lördagen spenderades inne i New York ihop med Mathilde där vi tittade ut vad jag skulle kunna tänka mig att köpa med till alla där hemma. Vädret var helt underbart, inte för varmt men ändå inte ens i närheten av att frysa i shorts och linne. Med andra ord en helt perfekt dag för lite New York shopping.


Lite av lördagens shopping. Kom på att jag glömde att ta kort på en del grejer och presenterna vill jag inte lägga ut här då jag vet att de som ska få presenterna läser bloggen. Vill ju ha det som en glad överraskning!

Igår, söndag, var det morsdag här i USA. Som med alla andra högtider så firas allt så himla mycket mer här än hemma i lilla Sverige. Amerikaner vet hur man firar med andra ord, haha. Så här var det inte ens på tal om att bara säga "Grattis morsan" utan det skulle verkligen vara party. Min värdmammas släkt kom hit och de grillade. Glömde ta kort på presentbordet, men det var i alla fall sjukt mycket presenter. Så jag kände att inte skulle jag vara sämre, så åkte till affären och köpte lite blommor och ett kort. Måste ju ändå visa att man är lite svensk fortfarande, haha. Hade jag försökt varit amerikan hade jag ju minst köpt en ny bil eller något!


10 rosor blev det till Melissa som blev glatt överraskad!

På eftermiddagen kunde inte jag och Mathilde hålla oss längre. Det var ännu bättre väder än på lördagen så jag tog min nyinköpta bikini och vi åkte till en liten sjö vi har här i närheten och solade. Ni anar inte hur skönt det var att bara ligga där i gräset och inte göra någonting alls! Alldeles, alldeles underbart som askungen skulle sagt!

Gymboree

Snart är veckan över och jag har nog aldrig längtat så mycket till helgen. Förra veckan blev det bokstavligt talat dubbelt upp med jobbtimmar mot vad det ska vara. Så jag var helt slut redan förra veckan, men en ny vecka började ändå och nu börjar den äntligen leda mot sitt slut! Nästan så man glömt hur det är att sova utan att vakna till det mest otäcka ljud jag vet, väckarklockan!

Idag har varit en lite speciell dag. I vanliga fall på onsdagar skjutsar jag den stora grabben till skolan och sen åker jag och den lilla och handlar. Sen väl hemma igen väntar tvätt och annat roligt hushållsarbete. Men idag hade min värdmamma skrivit upp den lilla för en liten aktivitet vid namn Gymboree. Det är helt enkelt ett ställe för barn som inte är tillräckligt stora för dagis att åka till för att träffa andra barn och börja lära sig det hela med att vara med andra barn i grupp.

Det hela höll på i en timme och jag tror inte Eddie lämnade mig mer än kanske 2 sekunder. Stod han inte intryck mot mina ben och skrek att han ville bli buren så satt han i mitt knä. Antagligen för att det var första gången så vi hoppas på förbättrning när vi på måndag tydligen ska iväg och måla på ett annat ställe. Jag önskar mig själv lycka till och hoppas på att han kommer göra i alla fall ett litet streck på ett papper som vi kan ta med hem till mamma. Man vet ju aldrig, det kanske är något som han gillar bättre.

Nu är det verkligen tid för mig att gå och duscha och sova. Imorgon blir det heldag då mina värdföräldrar ska iväg på födelsedagsmiddag på kvällen och inte kommer hem emellan. Så vi håller tummarna för en smidig dag!


Work work

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna och jag ser att ni kommer in och tittar och väntar på inlägg. Jag är jätteledsen, men jag har jobbat så otroligt mycket så jag har helt enkelt inte hunnit. Det blir förhoppningsvis bättre nu i veckan!

Klockan är bara halv 9 här, men jag är så trött att jag tänker ta en dusch och sova. Det kan ju bara göra gott för morgondagen!

Bjuder på en bild på mina små brandmän.. De är ju bara för söta! <3

Over and out!

Just nu är jag helt proppmätt! Har precis svalt middagen bestående av kyckling, potatismos, en underbar citrussås och grillade grönsaker! Love love love love love it! Kommer så sakna denna mat när barnens mormor åker hem på söndag, det är en sak som är säker.

Barnen har hållit oss väldigt sysselsatta idag, så jag är väldigt glad att de sover just nu. Jag älskar dem men de kan vara en handfull och även jag kan behöva lite vila ibland! Imorgon blir det skola för den stora och jag och den lilla ska iväg till Anni och ha en liten playdate med henne och hennes lilla tjej Maddie. Spännande spännande!

Nu blir det dusch och sen sängen! Läggdags har varit så efterlängtad efter att bara sovit ungefär 15 timmar sammanlagt de tre senaste nätterna. Det ska bli fler timmar denna natt, så är det bara!


Bjuder på en bild från Mathilde och min dag i Central Park

By the way; imorgon kväll kommer Mathilde hit och vi ska ha fredagsmys! JAG LÄNGTAR!

Avskedspresent?

Innan mina värdföräldrar åkte iväg på semester idag fick jag mig en liten gåva. Min värdmamma hade rensat lite i deras rum och hittat en digital fotoram i gömmorna. Hon hade aldrig lyckats få igång den och frågade om jag ville ha den, annars skulle hon slänga den. Det klart jag vill ha den tänkte jag och hon önskade mig lycka till att få den att starta.

Jag tog mig an projektet nu ikväll när barnen somnat och undrar vad som varit så svårt. Kände att instruktionerna var rätt rakt på. Inget komplicerat alls faktiskt. Det är jobbigt att vara både snygg, begåvad och teknisk..

Vart tog solen vägen?

Dagen idag är så himla grå och trist. Regnet öser ner och man känner sig mest trött hela tiden. Usch usch usch. Vart tog den där solen vägen? Har hört att den hittat vägen till Sverige nu men den får gärna stanna här också! We have to share som min äldsta skulle sagt!


Veckans väder ser inte allt för uppiggande ut!

Idag åker som sagt mina värdföräldrar på semester till Florida. Barnens mormor är redan här och hade med sig hur mycket mat som helst. Med andra ord, vi kommer knappast svälta den här helgen! Dessutom lagar hon ännu mer mat just nu.. Träningspass nästa Anna! Varför är det så mycket lättare att äta än att träna för?

Nu sjunger torktumlaren att den är klar. Älskar ljudet från den. Den är inte som vår hemma i Sverige direkt som bara tjuter och tjuter tills du öppnar luckan. Nej här mer kvittrar den precis som den säger "Nu är din tvätt redo och klar om du vill hämta den. Annars håller jag den varm tills du har tid", medan den hemma i Sverige mer säger "Öh du! TVÄTTEN! Den är klar! Hämta den NU NU NU NU NU NU NU!"..

Första maj

Maj månad har börjat och medan alla hemma i Sverige är lediga idag har jag haft en vanlig jobbdag. Har haft en playdate med Mathilde och hennes två tvillingpar. Sex pojkar springdes runt överallt är både roligt och lite smått kaotiskt. Men barnen har jättekul och det är det allra viktigaste. Mina småttingar somnade i bilen på väg hem vilket alltid är ett bra tecken!

Imorgon åker mina värdföräldrar iväg på lite semester. De ska åka till Florida och njuta av solen, så jag får hjälp av barnens mormor tills de kommer tillbaka på söndag eftermiddag. Antaligen kommer barnens morfar också att dyka upp då min värdmamma sa att han inte klarar sig utan sin fru. Men det är alltid trevligt med sällskap!


En bild jag tog i Florida när jag var där 2006. Key West's solnedgång är magisk!


Imorgon har jag fått lite sovmorgon då min värdmamma inte kommer jobba innan de åker iväg på eftermiddagen. Ska bli skönt att få sova ut lite då det väntar en väldigt lång vecka. Tur man har hittat bra vänner här som kommer och underhåller mig när barnen sover på fredag och lördag kväll! Blir nog bra det här också. Man kan ju hoppas att det blir bra väder även här och inte bara i Florida!

Boat Cruise på Hudson river

I lördags var jag ju som sagt på en boat cruise på Hudson river. Det var hur kul som helst! Det var bara för au pairer, men till min stora förvåning var det väldigt många fler killar där än jag trodde. Det enda tråkiga med det hela var att det bara håll på i tre timmar, från kl 19 till kl 22.

Jag hade inte med min kamera under båtturen, men min kompis Mathilde hade så jag har fått hennes bilder för att kunna lägga ut. Så här kommer några av bilderna.


Nu börjar barnen vakna upp efter ungefär tre timmars vila. Känns som att det är helt okej att de vaknar då. Hade en jättebra playdate idag så de var helt slut och somnade redan i bilen! Det gillar vi!

The good old days!

Satt nu på kvällen och kollade igenom lite gamla bilder. Hittade denna bild och måste bara dela med mig av!!


Som sagt är det en väldigt gammal bild. Den är tagen dagen innan jag slutade nian! Tänker inte ens säga hur många år sen det är, hahaha!

Men till varför jag ville visa denna. Jag saknar er så otrolitg mycket brudar!

Natalie: Hoppas du har det underbart på Hawaii! Jag gör allt för att försöka ta mig dit i sommar! Love u!
Malin: Njut av din semester i Turkiet och glöm inte att sola åt mig med. Vi ses förhoppningsvis i juni! Love u!

Anna Palmqvist

RSS 2.0