Busy busy busy!

Tiden bara rinner iväg här borta och helt plötsligt är kl 18:33, för att vara exakt. Inte har jag uppdaterat här heller. Fy skäms på mig! Och för att vara ärlig hinner jag inte det heller då jag ska iväg på bio med Mathilde. Så tänkte mest uppdatera er på vad som händer de närmaste dagarna nu..
 
Imorgon blir det Prineton för hela slanten! Vi lär titta förbi Princetons Universitet som är ett av de mest kända i hela USA! Sen på söndag blir det EM-final hemma hos Anni!
 
Nästa vecka blir en lätt vecka då jag bara jobbar måndag och tisdag. Onsdag är det ju det berömda 4th of July, USA:s nationaldag. Det ska såklart firas! 
 
Nu är det verkligen hög tid för mig att göra mig i ordning. Men för att inte göra ännu ett inlägg bildlöst så tänkte jag bjuda på en bild från Dylans födelsedagskalas förra helgen. Gör en så kallad "två flugor i en smäll" och visar hur det såg ut på vår baksida innan kalaset började då många har frågat efter bilder på hur det ser ut runt omkring där jag bor!
 
 

To do list

Listan av saker att göra idag hade tydligen växt under natten. Så nu är det dags att jobba igen. Jag får helt enkelt uppdatera bloggen senare!

Bedtime

Jag vet att jag har varit usel på att uppdatera och det finns massor att berätta. Men imorgon kommer jag inte att jobba speciellt mycket så ska försöka uppdatera er om allt!
 
Nu blir det sängdags. Känns som jag inte sovit på en vecka ungefär!

The heat is on

Har haft underbart väder idag. Nästan lite för varmt för att vara ärlig. Man ska ju inte klaga, men när det går över 40 grader så är man nog faktiskt tillåten att klaga lite i alla fall. Vi hade hela 43 grader mitt på dagen. Så jag och pojkarna åkte till Mathilde och hennes fyra pojkar och badade i deras mormors pool! Mycket passande måste jag säga. Gäller att njuta av vädret när det är här. Imorgon ska det blir 30 grader, men regn och åska.

I helgen är det dags för Dylans födelsedags kalas. Han fyller tre år den 9 juli, men då det är 4th of July (USAs nationaldag, som för den delen firas bättre än i Sverige!) den veckan så är det inte många som är hemma då. Så därför har vi kalaset nu! Hela 80 pers förväntas och det kommer bli helt galet! Men förhoppningsvis också väldigt roligt. Ska försöka ta en massa bilder!

Tänkte att jag skulle visa lite mer bilder från Atlantic City nu när de är fixade! Det blir en salig blandning av alla godheter!


Utanför Bally's, ett av de största kasinona i Atlantic City! Mer än ett helt kvarter stort!


Mina favoriter! Och det var väldigt många!


Kan vara en anledning till min kärlek, ja! ;)


Mathilde väldigt glad över sin groda som hon vunnit efter att ha slagit skiten ur små stackars uttrar!


Vi diggar skylten!


Jag och den älskade stranden!

Nu är det dags för duschen och sen sängen! Ska bli riktigt skönt att duscha efter denna dagen vill jag lova!

Glad midsommar!

Fick detta klipp av mamma. Som jag skrattade när jag såg det! Visst att de lägger upp det på ett skämtsamt sätt, men nog ligger det mycket sanning i det hela också.



Glad midsommar alla där hemma!

First day of summer

Idag firas "the first day of summer" här i USA. Amerikaner tar alla tillfällen för att fira något, det är en sak som är säkert! Som vanligt vet man inte varför man firar eller vad man ska göra. Men då det är mitt i veckan så är det ingen som dricker i alla fall. Inte vad jag sett i alla fall.

Idag har det verkligen varit en sommardag dessutom. Vi har haft 35 grader varmt, så jag och barnen tog fram babypoolen och badade! Visade sig vara perfekt även för mig! Sitta där i vattnet i solen visade sig vara väldigt effektivt när det gäller solbrännan! Om det inte blir playdate vid poolen imorgon så blir det repris imorgon då det tydligen ska bli närmare 40 grader varmt ute! Som sagt, sommaren är här!

Måste också visa denna bild som jag såg idag!


Nog för att amerikaner är kända för att vara lata, men det här tar nog priset!

Minnet är bra men kort

Jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera för tillfället, men jag ska bli bättre. Den här veckan är dock helt galen! Äldsta pojken har sitt födelsedagskalas på lördag och det är massor att göra! Vi ska ha hela 70 gäster! Ja men varför inte, ungen fyller ju 3 år... Så mitt upp i allt så åker min värdmamma iväg till Kalifornien i tre dagar också. Inte alls bra tajming, men så kan det bli ibland när man har jobb att sköta!

Har en hel del bilder som jag ska visa er när jag får tid för det! Har ju fortfarande inte hunnit visa bilder från Atlantic City, och så togs det ju en del när jag var hemma i Sverige också! Påminn mig om jag glömt något mer jag lovat att visa!


Stranden i Atlantic City!

Au pair flash mob

Min kära mor hittade lite klipp från våran misslyckade flash mob inne i New York i helgen. Tänkte att ni kanske ville kolla och döma för er själva, haha.



Jag är bara så glad att man inte kan se mig! hahaha. Hittade också ett klipp från Washington DC som gjorde samma grej, men de var i alla fall lite bättre. De hade ju musiken och allt. Så tänkte, jag visar hur det skulle ha sett ut också!


Tur att vi är bättre au pairer än dansare i alla fall!

Been there, done that, bought the T-shirt

Har sen några månader tillbaka vetat att jag skulle delta i en flash mob inne i New York. Har varit väldigt mycket planerat runt omkring det och det hela kändes väldigt spännande. Så idag var det dags! Men aldrig hade jag väl trott att det skulle bli som det blev, haha.

Mathilde kom hit runt 12 tiden idag och vi tränade in själva dansen. Ja, vi var lite sent ute kanske. Men dansen var som tur var väldigt lätt och vi lärde oss den utan problem på ungefär en timme. Hade tjuvtränat lite igår kväll, men vet inte riktigt hur mycket det hjälpte. Vi tog oss in till New York och efter ett snabbt besök på Macy's var det dags att ta sig till Time Square där allt skulle hända.

Planen var den att prick kl 18:00 skulle alla som deltog stå helt stilla i valfri position i 2 minuter. Det var ju dock inte jättelätt då allas klockor går olika och många hade nog inte ens läst informationen heller. Så efter att ha gjort det i ungefär 30 sekunder ringde den klockan som vi väntade på. Då var det dags för oss att sätta på oss våra tröjor som vi köpt och sedan skulle musiken börja. Det var då det som inte fick hända hände! Det var nog ingen som riktigt tänkt på hur hög ljudvolymen är på Time Square vilket resulterade i att vi kunde inte höra musiken alls! Så utan musik dansade vi någorlunda samtidigt i alla fall och lyckades ta oss igenom det hela. Men det måste sett väldigt roligt ut för alla runtomkring. Där står ett gäng au pairer (rätt många ändå) och dansar utan musik mitt på Time Sqaure precis som vi inte har något bättre för oss en lördag kväll. Inte riktigt lika coolt som jag hade tänkt mig måste jag säga.


Tröjan vi hade på oss!

Nu väntar vi med spänning på att få se inspelningen av det hela och se hur det gick för de andra städerna som genomförde det hela samtidigt! Förhoppningsvis var det ingen annan stad som upplevde samma pinsamma ögonblick som vi!

I give all my love to you! ♥

Nu är jag ju som sagt tillbaka i USA efter att ha haft världens bästa semester! Jag trodde nog inte att det var möjligt att sakna kalla Sverige så mycket som jag gjorde, men det var fullt möjligt. Sen var det ju inte bara landet i sig som var saknat, utan alla underbara som fakiskt finns där! Man börjar sakta men säkert inse vad som är värdefullt här i livet. Man får sig en helt annan synvinkel när man är borta såhär.

Så nu vill jag faktiskt passa på att tacka mina älskade nära och kära och mina underbara vänner som faktiskt gjorde den här semester till något alldeles extra! Att få krama om er efter att ha varit borta så länge var den bästa känslan någonsin! Ni gör mig så himla glad och lycklig! Jag är så lyckligt lottad som har er! Tack för er förståelse, tack för erat stöd och tack för att ni finns! Utan er är jag ingenting och det menar jag verkligen. Ni är de som hjälpt till att forma mig till den jag är idag! Jag kommer aldrig någonsin ta er för givet, ni är det mest värdefulla jag har! ♥

Så tack än en gång för att ni tog er tid att träffa mig när jag kom hem en snabbis! Ni kan verkligen inte förstå hur mycket det betyder för mig! Hoppas att ni i alla fall förstår hur mycket ni betyder för mig! ♥


Några av alla de fina jag träffade hemma! ♥
Shirley, Svea, Herman, Elin, Linnéa, Jennifer, Delise och Carro!

Back in the USA

Som rubriken lyder så är jag tillbaka i staterna. Flyget tillbaka var som en dröm mot det förra veckan. Sov väldigt stora delar av resan vilket var jätteskönt. Det gör ju dock inte att jag är mindre trött nu. Så sängdags nu för imorgon blir den längsta jobbdagen någonsin. Jag ska få jobba natt för första gången! Det kan bli.... spännande!

Flyg iväg flyg iväg

Tänkte mest göra en snabb uppdatering och berätta hur jag har det!
Flygresan hem i onsdag kväll till torsdag morgon var en resa i sig. Först missade vi våran starttid så vi blev ställda sist i kön för att starta. Startnummer 15 fick vi till och börja med. Stod kvar vid gaten i ungefär en timme och började sen rulla ut mot startfältet. Med mitt byte i baktanken tänkte jag att det går nog ändå om de kör snabbt över atlanten nu! Hade 50 minuter på mig i Oslo. Men då kom såklart nästa grej, världens åskoväder... Så efter 2 timmar sittandes på marken var det äntligen vår tur att komma upp i luften!

Flygresan i sig gick bra, väldigt långtråkigt dock då jag inte kunde sova pga av värmen i kabinen. Det var säkert 25 grader där inne och det är inte riktigt vad man önskar sig när jag försöker sova. Satt i leggings och linne och svettades istället. Island har aldrig känts så stort då just den tiden på resan hade jag som tråkigast! Hade lust att ta det mycket opropertionerliga flygplanet på skärmen och flytta det hela vägen till Oslo. Funkade ju dock inge vidare, vi var fortfarande utanför Island.

I Oslo var det strejk! Hade blivit uppmärksammad om detta redan innan jag åkte till flygplatsen. Väl på flygplatsen i New York frågade jag om detta skulle ställa till besvär och de svarade nej. Det var ju en ren lögn dock! Jag landade och fick, istället för att fortsätta gå utrikes, gå igenom inrikesflyg då utrikes vart tvär stängt. Gå förbi mitt bagage och fixa nya biljetter för att sen gå ut till incheckningen igen och börja om på nytt med incheckning och gå igenom tullen. Väl inne igen, då på utrikes, hade jag några timmar att slå ihjäl då mitt plan inte skulle gå förrän 12:30 och kl var 10. Så jag handlade lite taxfree och gick sen till gaten och sov en stund. Vaknade upp och det var dags att stiga ombord. Sen väntade bara 45 minuter på planet och ett väldigt snabbt upphämtande av bagage. I vanliga fall vill de att bagage och person ska åka på samma plan, men då det var strejk och de ville få iväg folk snabbast möjliga fick mitt bagage åka med planet innan mig som var fullt, så det stod fint och väntade på mig när jag kom.. Mycket bra kände jag efter denna långa resa.

Nu har jag varit hemma i ett par dagar och studenten är avklarad. Imorgon blir det ett besök i Stockholm! Jag längtar! 

Är det det här som kallas resfeber?

Har nu antagligen packat klart allting inför hemresan imorgon. Efter att nu ha kollat igenom allt si sådär hundra gånger tror jag att allt är med. Det som är så bra är ju att jag inte behöver ha med mig speciellt mycket. Har ju väldigt mycket kvar hemma. Hade ju ändå bara en resväska på 23 kg med mig hit. Det värsta är väl att jag inte ens minns vad som finns hemma efter fem månaders vistelse i staterna.

Men som sagt, imorgon kl 16:00 (amerikansk tid) ska jag vara på flygplatsen och flyget går kl 19:00! Har nog inte riktigt fattat det än och kommer nog inte göra det innan jag står där på flygplatsen med resväskan i högsta hugg!

Och för att inte glömma av det, grattis Sverige på nationaldagen! Hur ska ni spendera dagen? Själv ska man sitta på atlantflygning! ;)

Förväntansfull var ordet

Jag är ledsen att jag inte uppdaterar så mycket för tillfället! Men som ni kanske anar så är det fullt upp med jobb och packning just nu. Mitt rum är mer katastrof än vanligt med all packning som ligger huller om buller och presenter hit och dit! Förhoppningsvis får jag med mig det viktigaste! Hatar att packa!

Vet inte hur mycket inlägg det blir innan jag åker iväg och vet dessutom inte hur mycket jag kommer uppdatera när jag är hemma heller. Men jag lovar er, ni kommer inte missa någonting. Så fort jag är tillbaka och allt lugnat ner sig kommer ni bli uppdaterade igen!

Denna eviga längtan

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag börjar min efterlängtade färd mot Sverige! Jag har aldrig längtat så mycket efter att få komma hem, även fast jag vet att det bara är i en vecka. Har ju dock aldrig varit utanför landet i fem månder förut heller. Imorgon börjar packningen! Kollade precis upp vädret i Sverige och jag kan bara säga en sak, Sverige jag är besviken. Jag vet att vi har det kallare i Sverige, men 10 grader? Inte okej i juni! Hoppas på en stor förändring!

Får ett stort leende på läpparna av bara tanken att krama om mina nära och kära igen. Det är det bästa av allt med att åka hem i en vecka! Nummer två på listan det-bästa-med-att-åka-hem är att äntligen få prata lite svenska!! Insåg häromdagen att jag har inte pratat svenska en hel dag på fem månader. Det får vi ändra på, i en hel vecka!

För att sammanfatta detta inlägg, JAG SAKNAR ER DÄR HEMMA! Tänker på er varje dag och kan knappt vänta tills jag får krama om er igen! ♥

Let's go to the beach

Ibland rinner tiden iväg lite väl fort. Men jag lovade ju lite bilder så jag fixade ihop några från vårat första strandbesök i Atlantic City! Har hur mycket bilder som helst som jag kan bjuda på senare, de måste bara bli lite tillfixade. Men ni får helt enkelt längta lite!


Vi älskar stranden!

Hur man ökar spänningen i vardagen

Idag har varit en dag i skadornas tecken. Allt började med att den lilla bet den stora i armen och lämnade efter sig perfekta tandmärken. Inte riktigt hur man startar en bra dag. Senare var det min tur, och det var väl kanske lite värre. Jag lyckades få min tumme att gå ur led, och aj vad ont det gjorde. Den hoppade tillbaka direkt men det gjorde ju inte att smärtan gick över. Usch usch usch! Senare lyckades även den lilla att ramla när han hoppade på studsmattan och haltar lite lätt och vägrar att springa, vilket inte alls är likt honom. Så det blir kanske ett besök hos farbror doktorn imorgon. Det var ju ändå två veckor sen vi var där...

Ja det är ju ett sätt att krydda vardagen! Nu ska jag och min onda tumme ta en dusch! Sen kanske det blir lite bilder från Atlantic City, vem vet ;) Håll utkik!

Anna Palmqvist

RSS 2.0