Hur man spenderar pengar

Underbara lördag! Har varit ute på lite shopping idag igen. Har köpt en hel del de två senaste helgerna och jag är super nöjd! Den här helgen var lite mer saker som jag behövde mer än saker jag ville ha. En ny plånbok till exempel. Min andra höll bokstavligt talat på att ramla isär. Var också iväg och fixade saker till att göra ett fotoalbum, här även kallat scrapbook! Är riktigt taggad på och fixa ihop det här. Min kreativa sida ska få komma ut!


Imorgon är det dags för Eddies födelsedagskalas! Vi ska hålla till på en bondgård och det ska bli väldigt intressant och se hur allt är tänkt. Har bara hört små grejer som planerats, men har ingen helhet i det hela. Kameran kommer med och jag kommer dela med mig av bilderna så fort jag kan!

Nu blir det sängen så jag kommer upp i tid imorgon! :)

Lite hjälp på traven

Jag ramlade på ett youtubeklipp nu ikväll som jag tänkte visa er som lite inspiration tills jag kommer hem. Förväntar mig ju inget stort sådär. Men som sagt, titta för lite tips och idéer:
 
 
Känn friheten att göra om det till erat eget. Vi kan ju t.ex. skippa bröllopet, helt okej. Men som sagt, lite tips sådär. Som ni såg, behöver inte vara något märkvärdigt alls ;)

Playdate i bilder

Jag lovade ju lite bilder i från igår! Tog med mig min systemkamera så vi kunde ta lite bra bilder, och det blev som sagt några riktigt bra..
 
Tyler, Dylan och Jackson (Manijas pojkar)

Dylan och Manija!

Jackson, Tyler, Manija och Dylan!
 
Tyler och Manija, haha!

Manija's Dylan och jag


Jag får en puss av min Eddie


Jag och Dylan!

Jag och mina fina pojkar! :)
 
 

We ♥ playdates!

Har haft en jättebra dag idag! Hade en playdate med Manija och hennes tre pojkar. Jessi (au pairen som tagit över efter Anni) kom efter en stund också med sin lilltjej Maddie. En riktigt toppen dag med topp betyg från pojkarna. Somnade i bilen på vägen hem och vaknade och ville åka tillbaka!

Tog en del bilder, men har inte haft tid att fixa dem än så ni får bara ett smakprov nu. Första bilden på mig och pojkarna! Inte dåligt inte!

Varför har jag en blogg?

Ja ibland kan man undra varför jag har en blogg när jag aldrig uppdaterar den, haha. Anledningen är ju att hålla alla er där hemma uppdaterade på vad jag hålls, men också som ett minne för mig när jag väl kommer hem. Något jag kan se tillbaka på. Men för att kunna uppfylla dessa två grejer krävs det ju att jag skriver något. Ska försöka mig på det nu tänkte jag. Lite snabbt innan jag ska sova. 
 
I helgen åkte jag först med Manija, en tysk tjej som bor inte allt för långt ifrån mig, till New York och gjorde lite shopping. Eller ja, lite kanske inte var rätt ord. Blev den största shoppingen sen jag kom hit och jag är super nöjd! Har hittat min shoppingkompis, haha. 
 
Två outfits som földje med mig hem i lördags. Syns inte så bra, men byxorna till vänster är gröna!
 
Under söndagen åkte jag och Mathilde ner till Trenton, New Jerseys huvudstad. Ingen förstod riktigt varför vi ville åka dit, egentligen inte jag heller. Men Mathilde ville åka dit för att se New Jerseys huvudstad och se guvernörens bostad, så vi åkte. Alltid kul att åka och upptäcka nya ställen. Det var dock inte mycket att se och vi förstår nu varför ingen förstod oss, haha. Men vi hade en trevlig stund i den totalt döda staden! Det är nästan ingen som bor inne i Trenton då det tydligen inte är en så säker stad. Vi såg inte alls många människor där så kändes inte som att staden var så himla farlig som alla efteråt försökte få det att låta som. Kan hända att man jämför lite väl mycket med Newark dock!
 
En av de kreativa bilderna vi tog under dagen! Och ytterligare en tröja från shoppingen!
 
Nu är det läggsdags! Imorgon väntar en playdate med Manija och hennes tre pojkar. Ska bli riktigt roligt.
 

Eddie's Birthday!

Idag fyllde som sagt lillskrutten hela två år! Vi firade det lite smått idag och ska fira ännu bättre nästa söndag då han har sitt födelsedagskalas på en bondgård. Ska bli mycket spännande måste jag säga!
 
Slängde ihop lite bilder från kvällen!
 
Vi hann med både cupcake ätning, skypesamtal med farmor och paketöppning innan båda pojkarna var så trötta att de inte längre orkade hålla ögonen öppna! En väldigt lyckad kväll. Visst är han för söt charmtrollet?

Paketinslagning

Imorgon är det den lilla skruttens tur att fylla år! Han blir hela två år och jag kan knappt fatta det. Även fast han pratar som om han aldrig gjort annat så är han fortfarande min lilla bebis!

Har nu slagit in hans paket inför imorgon. Jag blir alltid lite väl kreativ när det kommer till att slå in paket. Och nu när jag inte fått ut det kreativa på ett tag så fick jag verkligen stoppa mig själv och tänka efter att det faktiskt är en två åring som ska öppna paketet. Han kommer inte bry sig om hur det ser ut. Men jag är iaf nöjd!

Vad tycker ni?

En vanlig dag på jobbet

Så var det onsdag igen då. Mina längsta dagar av veckan är äntligen över och jag lever än! Är ett stort fan av mitt nya schema måste jag säga. Jag får så himla mycket gjort om dagarna. Fick för mig idag att det skulle kunna vara bra att skriva ner vad det är som behöver göras, alla mina måsten. Av åtta punkter hann jag bocka av fyra! Känner mig stolt.
 
Något ännu bättre med nya schemat är ju att jag får sovmorgon i slutet av veckan. Mycket uppskattat! För efter att ha jobbat 39 timmar på tre dagar är man ganska så trött faktiskt, tro det eller ej! Har fortfarande vänner som efter lite mer än åtta månader fortfarande tror att jag bara sitter och leker med barnen här borta och resten av tiden bara har en massa roliga äventyr för mig. Hate to break the news to you all, men det är inte riktigt så det ser ut! Tänkte jag skulle dra ner sanningen lite mer på papper med ett litet exempel från dagen:
 
Jag kommer upp från min lugna, men numera väldigt mörka, källare kl 6:40! Barnen springer runt på övervåningen och jagar varandra. Med andra ord, energin på topp. Jag tar över och vi kollar en stund till på tv och går sedan ner för att "äta" frukost. I själva verket sitter de med varsin yogurt framför sig och jag sitter och tjatar om att de ska äta. Vi vet alla hur detta slutar. Jag blir arg och stressad för att de inte äter, de blir arga för att jag tjatar och det hela slutar med att jag matar dem båda för att de ska få i sig något innan det är dags att göra sig i ordning för skolan.
 
Med frukosten svald går vi upp på övervåningen igen för att borsta tänder, påklädnad och allmän rengöring. Här kan mycket gå fel. Tandkrämen är för stark, fel färg på tandborsten, vattnet är för varmt/kallt, handduken är för blöt (vilket inte är konstigt om man slänger ner den under rinnande vatten), kissvägran, en treåring som springer runt med en nerkissad pull up. Ni förstår vad jag menar. När väl det lugnat ner sig är det då påklädnad som står på schemat. Då kan det vara allt ifrån att tröjan är för stor till att byxorna är för tajta eller att man bara inte gillar att ha på sig kläder alls. Man vill ha på sig kalsongerna som det står "danger" på, fast de ligger i smutstvätten och får man inte dem tänker man minsann inte gå till skolan alls. Och även fast man lyckats få på en unge kläder ska man inte ropa hej än. För medan man klär på den andra vägrande så har ju den första börjat klä av sig! Under tiden tickar också klockan på i en rasande fart, vilket gör hela situationen ännu mer frustrerande.
 
Cirka 20-30 minuter senare är pojkarna påklädda, kissade, nyborstade och endast ett moment återstår. Att ta på sig skorna. Detta låter inte som något större problem, men oj så fel man kan ha. Att som två pojkar på två och tre år ha mer skor en annan på hyllan i hallen gör hela processen så mycket längre än den behövs. De vill ha de blåa skorna, sandalerna, brorsans skor, eller fotbollsskorna på sig. Men självklart inte de nya converse skorna som deras mamma köpt åt de för på tok alldels för mycket pengar. Strumpor ska man inte heller ha på sig för den delen. Räkna med att det tar ungefär 15 minuter att få på två par skor!
 
Förhoppningsvis sitter det två mer eller mindre nöjda pojkar i baksätet klockan 8:10 och det enda som återstår är att lämna av dem i skolan. Men tro inte att det hela är slut för det. Tvätt, disk, strykning, handling och annat smått och gott väntar så fint när bilen vänder för att åka tillbaka hemåt.
 
Ja sådär ser en ganska så vanlig morgon ut för mig numera. Så nästa gång ni undrar varför jag är så trött när barnen äntligen sover middag kan ni ju fundera över det! Men så har vi ju också väldigt mysiga stunder som dessa också:
 
 
 
 
 

Vargen kommer, eller?

Så var det det där med vädrets krafter. Vi har återigen fått tornadovarning här idag. Men som jag nämde förra gången när detta hände så är det väldigt amerikanskt att varna super mycket för något och så händer ingenting. Visst började det blåsa extremt mycket och regnade gjorde det verkligen, men ingen tornado. Det är lite vargen kommer syndrom på det hela. När det väl händer kommer ingen antagligen att reagera.
 
Vi höll på och få en pool på altanen!

Flight home; Check!

Nyheter!

Veckan har varit väldigt lång, längre än vanligt. Den har varit en känslomässig berg och dal banan. Men nu börjar jag få tillbaka kontrollen igen. Så tänkte avslöja den stora nyheten nu. Jag har fått ett datum för när jag kommer landa på svensk mark igen! Det blir något tidigare än tänk. Faktum är att det nu gått ner på tvåsiffrigt, 98 dagar kvar! Så låt höra, när kommer jag hem? ;)

Trubbel i paradiset

Har de senaste dagarna varit upptagen med att reda ut en del problem som uppstått, vilket har lett till dålig uppdatering. Jag lever fortfarande men har fortfarande en del att reda ut. Så tills dess kommer nog tyvärr bloggen att vara lite tom. Men det kommer desto mer uppdateringar senare istället! Hoppas ni har förståelse för detta!

Kärt återseende

Jobbade till ganska så exakt kl 00 igår kväll, så jag bestämde mig för att ta en liten sovmorgon idag i alla fall. Fick sova till kl 10, sen var det bra. Hade bestämt träff med Mathilde och Elodie! Ni som följt min blogg sen jag kom hit kanske känner igen namnet Elodie. Hon var nämligen au pairen i Mathildes familj innan hon kom, precis som Amy var au pairen innan jag kom hit. Det är dem två jag och Mathilde kan tacka (eller vissa dagar beskylla) för vår vänskap. Elodie är här på återbesök efter ca 6 månaders vistelse hemma i Frankrike.

Vi tog oss en tur in till New York för att göra lite shopping. Brukar vara uppskattat när man inte varit här på ett tag. Jag själv slog på stort och kom faktiskt hem med några påsar jag med. Bland annat den obligatoriska I ♥ NY tröjan! Har inte på åtta månader hunnit (eller kanske mer tittat efter) en sådan. Så idag, efter att ha gått igenom i stort sätt varenda giftshop på hela Manhattan för att leta efter en rosa kaffetermos till Elodie, så slog jag helt enkelt till.

Vi tog idag en liten annan väg in till New York än vad vi annars gör. Elodie och Amy åkte alltid denna vägen in så vi tänkte varför inte! De har en underbart fin utsikt där över hela Manhattan, men såklart hade jag ju inte med mig kameran. Men jag var ju där i början på året så jag bjuder på två bilder från den gången!

 
Var något kallare då än dagens 25 grader!

8 månader!

Då klockan är över midnatt här tänkte jag att jag skulle skriva ett litet inlägg om att jag faktiskt tagit mig till åtta månaders sträcket idag! Helt sjukt vad tiden går. Kan ni förstå att jag varit borta så länge? Nu är det helt plötligt bara 4 månader kvar som kommer gå med en rasnade fart ser det ut som. För mycket planer för så lite tid. Tänka sig så det kan bli. Men så mycket man har hunnit med att göra också. Slängde ihop lite bilder i Remby från lite olika tillfällen från de senaste åtta månaderna.
 

Bilder i massor

Har haft en rätt tuff vecka med inskolning av barnen. Som tur är så går det bättre och bättre. Förhoppningsvis kommer vi in i det nya schemat till slutet på nästa vecka. Det vore så underbart!
 
Har haft ont i huvudet i stort sätt hela dagen då vi har haft ett åskoväder på ingång. Men jag har varit glad ändå. Har pratat med folk som vill komma på besök hit till andra sidan pölen, vilket är hur kul som helst. Så nu ser det ut som jag kommer att få två besök under hösten! Det gillar jag! Har dock varit här i åtta månader nu, på söndag för att vara helt exakt, och det klart att alla vill komma samtidigt nu då när det bara är fyra månader kvar, haha. Det där med att sprida ut det på ett år var inget vi gick igenom när jag åkte tydligen, haha. Dumt av mig!
 
Tänkte jag skulle bjuda på lite fler bilder, så som jag lovat. Förra helgen var jag ju på en busstur till Niagrafallen, men på vägen upp besökte vi även ett glasmuseum och en liten flod av något slag som var väldigt mysigt. Innan vi började resan hemåt besökte vi också en gammal borg vid en enormt stor sjö där man kunde se hela vägen över till Toronto. Lite häftigt sådär. Så nu blir det hej vilt med bilder från hela resan!
 
Först tar vi bilder från den lilla floden som vi besökte. I en dal rann en liten flod som vi tog oss en liten promenad längs efter ett antal timmar i bussen. Perfekt litet break och ett jättefint ställe!
 






Niagrafallen by night! Sjukt häftigt att se det även när det var mörkt ute. Alla byggnader som syns är på Kanadas sida. Kan man komma mycket närmare Kanada utan att inta landet tro? Ja lite visade sig när man tog turen Maid of mist dagen efter!





Utsikten från hotellrummet på morgonen kl 6! Inte helt fel att vakna upp till detta..
 
 
Sen lite fler bilder från självaste höjdpunkten av resan, Niagarafallen!
 
 






Så de obligatoriska gruppbilderna! Vad som är så skönt under en sådan här resa är ju att alla vill ta bilder på sig själva med fallen i bakgrunden så alla hjälper varandra att ta kort, haha. Kameror går runt till alla och det spelar ingen roll om man känner varandra eller inte. Alla tar kort åt alla!





Konstigt nog ville som sagt alla ta kort med de där fallen i bakgrunden så ibland fick man helt enkelt vänta på sin tur att få den perfekta vinkeln, haha. Gäller att ha tålamod! haha



Då har jag delat med mig av ännu lite mer bilder. Finns dock ännu mer att dela med sig av. Men det får bli en annan dag, för nu är klockan på tok för mycket. Blir lite jobb imorgon kväll då mina värdmamma har planerat en överraskningsfest till sina föräldrar som firar 40 årig bröllopsdag imorgon! Så jag blir hemma med barnen och myser istället. Innan dess blir det bara slapp för mig! Skönt att ha sådana dagar också ibland.

First day of school

Idag var första dagen i skolan för pojkarna. En mycket intressant dag måste jag säga. Är grymt imponerad över Dylan, inte en tår fram tills vi kom för att hämta honom. Men tårarna var då för att han inte ville åka hem. Bra betyg till skolan, helt klart! Han grät i bilen på vägen hem och sa att han saknade skolan och ville åka tillbaka. Tror vi inte kommer ha problem med att ta honom tillbaka imorgon! Men man vet ju aldrig...

Vår lilla envishet Eddie var dock en helt annan historia, vilket var ganska förväntat. Han grät från vi lämnade honom tills vi skulle hämta honom nästan. Jag och Melissa fick gömma oss i ett rum bredvid klassrummet i fall att de skulle behöva hämta oss för att han blev allt för hysterisk. Så vi hörde allt, vilket var rätt hjärtskärande. Efter 45 minuter slutade han äntligen gråta och då hade han 15 minuter kvar. Vi håller tummarna för att det blir några minuter mindre gråt imorgon!
 



Mitt schema den här och nästa vecka är helt crazy, just för att skolan precis börjat. Men så fort de kommit in i nya schemat så kommer mitt liv bli så mycket lättare! Att få lite ledig tid på förmiddagen är aldrig fel.

Nu är det dags för den dagliga kvällsrutinen, dusch och sängen! Vi ska repetera dagen vi hade idag imorgon! Förhoppningsvis med lite mindre gråt bara.. Men det återstår att se.

Niagarafallen

Då har man börjat redigera alla bilderna från helgen, men med tanke på att de är en hel del så tar det sin tid. Men jag har en del att bjuda på!
 

Testade att använda mig av Remby för att fixa ihop det här bildkollaget. Gillar det verkligen, mycket smidigt och det blir riktigt snyggt också! Och det tar inte lika lång tid som det gör att fixa allt från grunden i photoshop!
 
Men nu vill jag höra, vad tycker ni om bilderna? Ju fler åsikter, desto mer bilder!

Tornado varning

Tänk att varje gång jag har grejer att dela med mig av så sätter vädrets krafter stopp för det. Ikväll är det dock lite värre än förra gången. Vi har fått tornado varning här ikväll. De avbröt alla tv sändningar för att informera om det. Men är det något jag lärt mig av amerikanerna är att de är extremt bra på att överdriva. Så vi får väl se vad som händer under natten. Hur som helst sover jag tryggt nere i min källare!

Gissa vart jag varit

Precis hemkommen från en mycket spännande plats, där jag spenderat denna helg. Om jag säger ett av världens största vattenfall, vad säger ni då?

Niagrafallen! The American fall och The Hourseshoe falls i bakgrunden
 
Har blivit väldigt lite sömn den här helgen, så jag är rätt tacksam över att det är Labor Day här imorgon så jag är ledig och kan få min efterlängtade sovmorgon. Men lite shopping i New York hade jag ändå tänkt klämma in imorgon. Lovar att ni ska få ta del av lite fler av mina 377 bilder från helgen senare!
 
Nu är det läggdags!

Anna Palmqvist

RSS 2.0