Promenad i solskenet

På tisdagar är båda pojkarna hemma hela dagen. Vi brukar i vanliga fall ha en playdate på tisdagar, men p.g.a. sjukdomar och annat så gick det inte att genomföra idag. Så istället tog jag med pojkarna på en liten promenad ute i solskenet.

Igår när den stora var i skolan tog jag med den lilla på samma runda och vi hittade något som påminner lite om kastanjer. Som en blandning av kastanjer och kottar ungefär. Har ingen aning om vad det är, men de såg riktigt coola ut. Det tyckte även pojkarna så jag tänkte att vi kunde samla ihop några och ta med hem och måla.


Två glada pojkar i vagnen. Tror dock vagnen börjar bli lite för liten för Dylan. Eller han för stor, välj själva!


Dylan med samlingspåsen i  högsta hugg!


"Stör mig inte, jag plockar ju här!" Eddie i full koncentration!

Min tanke om att måla dem var ju en fin tanke, men det visade sig ju att vi inte hade några penslar i detta hus. Blir något att fixa senare. Hade jag haft lite äldre barn hade jag kunnat låta de doppa, vad det nu är vi har samlat ihop, i färg. Men efter min oerhört smarta idé för några veckor sen, att måla med händerna, inte blev riktigt som jag hade tänkt mig (färgexplosion) så valde jag helt enkelt bort det alternativet denna gång.

Dagens I-landsproblem: Det är för varmt med vinterjackan, men när det blåste för kallt utan. Livet är bra tufft ibland...

Still in my heart ♥

Jag har haft en lång dag och är väldigt trött just nu. Men vill ändå skriva ett inlägg för att hedra min pappa som lämnade oss denna dag för åtta år sen. Det känns fortfarande som igår!






Till en ängel - Sonja Aldén

Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går

Är du här hos mig nu...

Jag lever,
och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig ,
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Jag kan se att det som var
Leder till nått mer
Jag kan känna hur min rädsla flyr
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr

Kan du höra mig nu...

Jag lever,
och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig ,
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Pappa, jag saknar dig och du kommer alltid finnas i mitt hjärta!
Jag hoppas du sitter någonstans och tittar ner på mig!
Jag gör allt för att göra dig stolt!
Jag älskar dig!

Sista helgen i februari

Har haft en jättebra helg. Igår åkte jag och Mathilde och shoppade på ett shoppingcenter i Bridgewater, ungefär 15 minuter från mig. Det var där vi åkte och kollade på "Beauty and the beast" på en dine-in bio för några veckor sen. Det är ett super stort shoppingcenter med mycket att kolla på! 

Jag har sen jag kom hit letat efter en handväska. Jag lämnade min hemma och nu inser jag hur mycket jag faktiskt behöver en. Saken är den att jag är väldigt kräsen när det gäller sådana saker. Så jag har letat sen jag kom hit, men det var inte förrän igår jag faktiskt hittade en som jag gillar. Så nu är jag stolt ägare till en handväska igen, haha. Självklart så åkte det med lite annat under shoppingrundan också. 


Hårfön, handväska, solglasögon, armband och halsband blev dagens shopping

Idag har jag haft en soft dag, med betoning på soft. Har tittat på svensk tv på nätet, pratat med mamma via Skype, pratat med lite vänner på facebook. Helt enkelt uppdaterat mig om världen där hemma. Det är skönt att inte göra någonting alls ibland.

Imorgon börjar veckan igen och den här veckan är så normal som det kan bli. Som min värdmamma Melissa sa, vi vet inte riktigt vad en normal vecka är, men vi kom fram till att en normal vecka är en vecka då någonting förändras. Så vi får väl se hur det blir den här veckan. Den stora ska till skolan imorgon i alla fall och den lilla och jag kommer vara ensamma hemma i de tre timmarna. Vi får se vad vi hittar på då mer än att tvätta. Tvätthögarna tar aldrig slut här. Bara att vänja sig tills man själv får barn någon gång i framtiden.

Nu ska jag fortsätta kolla på den film jag fastnat för. Har inte riktigt fattat grejen med varför man visar samma film två gånger i rad på samma kanal. Men just nu var det ganska bra då jag inte hann se början. Kanske är det som är själva grejen med det hela, haha. Vem vet!

6 veckor i New Jersey

Så var det fredag igen! Hela 6 veckor har gått och nu börjar man faktiskt känna på hur allt kommer bli framöver. Har fortfarande inte haft en helt "normal" vecka än, men jag har fått känna på det lite grann.

Igår hade vi en playdate som jag fixat. Träffade en jättetrevlig tjej från Tyskland på vårat au pair möte i början på februari. Hon tar hand om en liten flicka, som nu när jag tänker efter faktiskt fyller ett år idag! Barnen hade jätteroligt och det var så kul att se mina pojkar verkligen "ta hand om" den lilla tjejen. De visade henne massor med saker och hämtade leksaker till henne. Så det blir nog fler playdates med dem! Me like!

Idag var en stor dag! Amy kom hem från New Orleans idag och vi skulle hämta henne på flygplatsen. Vi berättade det redan igår kväll för pojkarna, varpå den stora springer ut i hallen, tar fram sina skor och säger: Jag tar på mig mina skor så vi kan åka till flygplatsen! haha. Att då försöka övertala honom om att vi inte skulle åka dit just precis nu var en utmaning. Till slut gav vi upp och tog fram kakor i köket, haha. Det funkar alltid att distrahera med.

När vi hämtat Amy på flygplatsen idag, åkte vi till ett shoppingcenter i närheten för att lämna tillbaka en hel del grejer. Melissa har sen jag kom hit försökt inreda ett av gästrummen i huset. Efter att ha åkt fram och tillbaka till affären och köpt och bytt sängkläder, täcken, kuddar och allt som hör till, tröttnade hon och köpte allt de hade och provade allt hemma. Så nu hade hon bestämt sig för vad hon ville ha och resten åkte tillbaka till affären. Så medan Melissa lämnade tillbaka allting underhöll jag och Amy pojkarna bäst vi kunde. Jag och den stora åkte upp och ner för rulltrapporna, vilket vi kunde gjort i timmar om han hade fått bestämma. Förstår inte vad det är med barn och rulltrappor. Jag älskde rulltrappor när jag var liten med!

Resten av dagen har rullat på ganska fort. När vi kom hem var det dags för barnen att sova middag och sen fick jag sluta för dagen.

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder som jag tagit de senaste dagarna..


Lekdag utomhus! Pojkarna älskade det!


Fireman Dylan and Eddie! De älskar sina brandmans dräkter från sin mormor.

Imorgon är en dag som inte kan gå fel. Sovmorgon, shopping och säsongspremiär av "Sing along" där Shirley den här säsongen är en av de två lagledarna. Som sagt, det ser riktigt lovande ut. Så nu är det sängsdag så morgondagen kan börja!


Shopping

Har inte så mycket tid att uppdatera såhär mitt i veckorna. Klockan hinner bli ganska mycket innan jag slutar och då vill jag mest ta en dusch och sen gå och lägga mig. Men tänkte att jag kunde bjuda på en bild på en del av min shopping från helgen i New York! :)


Övre raden är från Forever 21 och undre från H&M!

Imorgon är sista långa dagen i veckan! Så nu blir det dusch och sen sängen för att vara redo för en ny dag med mina vildingar!

En helg i New York

I torsdags hade jag varit här i 5 veckor! Det är helt otroligt vad tiden går. Men har haft en jättebra vecka!

Den här helgen kom en av de svenska tjejerna som jag träffade redan på Arlanda och flög ihop med hit till staterna. Hon bor också här i New Jersey, dock ganska långt ifrån mig ändå. Tar 2-3 timmar att köra hit från henne. Så hon tog tåget upp hit i fredags kväll efter hon slutat jobba, sov kvar och åkte hem nu ikväll.

Så den här helgen har jag varit inne i New York hela helgen. Eftersom vi bor ganska nära New York kan man hur enkelt som helst åka bara över dagen. Så igår (lördag) visade jag henne runt här i mitt område, finns dock inte så mycket att visa, sen åkte vi in till New York. Vi tog bilen till Newark och därifrån tog tåget till New York. Hur smidigt som helst.

Under lördagen hade vi en liten "kolla på sånt man borde ha sett" tur. Vi tog tunnelbanan ner till den plats där World trade center stod för 11 år sen och där de nu håller på och bygga ett moniment. Vi märkte dock att det var inte så mycket att se, så vi gick vidare för att se Brooklyn bridge. Efter det vandrade vi vidare för att se The green bull som tydligen är ännu en grej man ska ha sett. Vi såg den när vi åkte på turen under kursen, men det var bara för några sekunder. Nu kunde vi stå och beundra den stora rumpan och känna att det faktiskt var tillräckligt att se den. Inga kort behövde tas.


En bild från google på The green bull

Därifrån tog vi sen tunnelbanan upp igen till Time Sqaure och gick runt och tittade där, tog en tripp inne på Macy's då det började regna. Vi gick även och kollade efter det hotell som hon och hennes pojkvän ska bo på när han kommer hit till USA för att hälsa på i slutet på mars. Samma vecka som min familj kommer faktiskt. Senare blev det middag på Planet Hollywood mitt på Time Square! Vi var hemma i huset igen kl 1 på morgonen och gick och la oss för att vara pigga till shoppingen vi planerade för söndagen.

Så idag åkte vi upp för att shoppa. Vi var inne på Macy's en stund, men hittade inget jättespeciellt. Vi sparade nog oss inför Forever 21 på Time Square som vi var väldigt sugna på att gå till. Det är ett Forever 21 med hela fyra våningar, helt otroligt stort. Båda hittade en del kläder att köpa där. Allt som allt var vi där inne i 1 ½ timme, då förstår ni hur mycket kläder det finns där. Vi gick in i lite andra affärer också, men till slut kunde vi inte hålla oss längre utan gick till H&M, fast vi sagt att vi inte skulle göra det. Där hittade vi båda mest kläder.

Efter all shoppning var det dags att äta lite innan vi tog tåget tillbaka till Newark där Melissa (min kompis, vet att det är förvirrande när både hon och min värdmamma heter det) skulle ta tåget vidare hem.

Nu är klockan snart halv 11 och jag är jättetrött. Imorgon fortsätter en ny jobbvecka. Denna vecka är dock ganska specell eftersom det är en helgdag imorgon som kallas Presidents day. Jag jobbar ändå men Melissa (min värdmamma) och Ted (min värdpappa) ska åka in till New York och fira sin bröllopsdag. Så imorgon kommer Melissas mamma Rosie och hjälper mig då de kommer sova kvar i New York över natten.

Nu är det dags att sova för mig. Ska bara gå upp och kolla planerna inför imorgon, sen blir det lägga huvudet på kudden. Ska bli så skönt då även mina fötter behöver få vila. Efter två dagars promenad i New York har de bestämt sig för att strejka! Helt förståligt faktiskt.

Ja må hon leva, hurra hurra hurra



Idag fyller Shirley år så jag satt igår kväll och gjorde ett födelsedagskort. Brukar alltid skicka ett, men eftersom jag är på andra sidan jorden ville jag inte riskera att det inte kom fram. Så jag gjorde min lilla magi i photoshop istället och skickade det över internet. Då är man hundra procent säker på att det kommer fram.

Åter igen, stort grattis Shirley på din 39 års dag! Hoppas din dag blev precis som du önskat! Kraaaaaaaaaaam <3

Thank God for nap time

Tredje gången gilt, idag sover båda pojkarna middag! Finns bara ett ord för det hela, underbart! Så nu ska jag uppdatera om vad som hänt sen sist :)

I fredags hade jag en lugn dag med bara en massa slappande. Åkte och handlade det jag behövde för att göra köttbullar och brunsås, då det var tänkt att jag skulle göra de under helgen. Istället blev det något jag gjorde medan barnen sov i måndags. Men det är något jag kommer tillbaka till senare i inlägget. På kvällen kom Elodie hit, precis som vanligt och vi kollade på Jersey Shore. Inte ett program som underhåller mig speciellt mycket, men de andra älskar det.

I lördags kom min Melissas faster/moster hit och stannade till söndagen. Jag hade barnen själv i några timmar så att Melissa, hennes faster/moster och mamma kunde åka iväg och shoppa lite och äta lunch i lugn och ro. På kvällen beställde vi pizza och diskuterade hur vi tycker Melissa ska möblera huset. Efter inredaren var här för några veckor sen har vi möbler här som vi inte ens äger. De är här för att vi ska känna efter om vi vill ha dem eller inte, tydligen så det funkar här. Så vi kände efter i lördags, haha. Senare på kvällen kom Amy, Elodie och hennes "ersättare" Matilde. Vi kollade på film och de sov kvar över natten.

Söndagen var en lång, men väldigt rolig dag. Jag, Amy, Elodie och Matilde åkte och kollade på bio. Vi såg "Beauty and the beast" i 3D på en dine in bio. För er som inte vet vad det är så är det en biosalong där man kan äta middag samtidigt som man kollar på filmen. Så man har en egen servitör som tar din beställning och kommer med maten till dig. Vi åt ingenting där av en anledning, vi skulle åka in till New York efteråt. 


Dine in cinema

I New York besökte vi Chinatown. En annorlunda del av New York, men väldigt intressant. Vi gick omkring och tittade på allt och Amy köpte lite hårband hon ville ha. Några timmar senare åkte vi hem och då började det snöa! Det varade dock inte speciellt länge, men det var i alla fall snö. 

Nu vaknade min lilla kotte, så dags att avrunda. Får uppdatera er mer en annan dag. Nu har ni alla fall något att läsa.

 

♥ Alla hjärtans dag ♥

Det var länge sen jag uppdaterade nu. Det är fullt upp för mig just nu. Amy lämnade New Jersey idag och blir borta i 10 dagar, så nu är jag helt själv med pojkarna. Trots att jag varit här i fyra veckor nu så är det ändå en chock när man faktiskt är helt ensam. Men allt går bra, lite kaos kan det alltid få vara! Det är ju små barn det handlar om :)

Imorgon är sista långa dagen i veckan. Ska ta och sova nu och så blir det mer uppdatering om allt som hänt sen sist en annan dag.

Hoppas ni alla haft en jättebra alla hjärtans dag! Saknar er, tänker på er och ger er all min kärlek! PUSS! ♥

4 veckor i New Jersey

Idag är det exakt en månad sen jag kom till USA och har nu bott med familjen i fyra veckor! Det känns som jag nyss kom hit, tiden bara flyger iväg. Den senaste veckan har gått så fort, hinner knappt med!

Idag började jag inte förän kl 11:30, vilket var helt underbart! Melissa, Amy och Dylan åkte in till New York för att besöka doktorn och jag och Eddie stannade hemma och bara tog det lugnt. Vi lekte lite nere i källaren, åt lunch ihop och sen var det dags för den lilla att sova middag. Han var jättetrött så det var inga probem att få honom att sova. När han vaknade 2 ½ timmar senare gick vi ner i källaren igen innan de andra kom hem.


En nöjd Eddie in the babu (basement)

Allt hade gått bra hos doktorn men stackars Dylan var helt slut. Mycket nya intryck när man varit i den stora staden! Hade han fått välja hade han velat åka taxi hela dagen, haha. Han är så söt!

Imorgon är jag ledig så jag tänkte jag skulle försöka mig på att laga någon svensk mat. Ted är väldigt nyfiken på svenska köttbullar, så det är väl något jag måste se till att göra. Har aldrig gjort det förut, men enligt min mamma ska det vara väldigt lätt. Så lätt att man nästan inte kan misslyckas, så det känns tryggt! Vill dock göra någonting annat också som lite mer representerar vad jag brukar äta hemma. För konstigt nog äter jag inte köttbullar varje dag, haha! Får fundera vidare på vad jag ska försöka mig på att laga för att visa lite av mina matvanor. En stor sallad till är i alla fall något som ska visas!  

Nu blir det slöa framför tv:n och somna till något halvtråkigt tv program som man endast fastnat för just för att det är så enkelt att hänga med i! Det är inte så svårt att hitta sådana program här kanske man också ska tillägga. Och om det skulle vara så att det är lite jobbigt att hänga med i storyn så går de i repris sådär varje kväll i en vecka! Det sorgliga i det hela är att det faktiskt är sant...

What's going on...

Så har ännu en dag passerat. Jag är fortfarande väldigt trött, även fast jag sovit bra i natt. Tror alla intryck fortfarande påverkar en. Tänkte jag skulle göra en snabb summering av vad som hänt sen jag uppdaterade om mina äventyr i lördags.

I söndags var det dags för Super Bowl, New York Gigents mot New England Patriots. Värdfamiljen skulle åkt till några släktingar och kollat på det tillsammans, men eftersom pojkarna var sjuka så satt vi hemma istället. New York vann och dagen var gjord!



I måndags hade jag barnen själv och eftersom barnen fick en liten ny kusin under denna dag kom föräldrarna hem sent och jag fick lägga barnen för natten. Allt gick jättebra, vilket kändes skönt med tanke på att Amy åker iväg på tisdag! Hon kommer dock tillbaka efter 10 dagar och stannar i en vecka. Sen åker hon hem för gott. Är rätt sorgligt för mig även fast jag bara känt henne i en månad!

Igår hände det ingenting speciellt. Vi åkte till djuraffären med barnen och tittade på alla djur. Dylan fick syn på två små pytonormar och berättade för personalen att hans mamma ville ha en sådan. Det var en överraskning för oss alla, särskilt för min värdmamma som inte har en aning om varför han trodde det, haha.

Så har vi kommit i kapp med uppdateringen och har kommit till dagen idag. Vi har haft en händelserik förmiddag. Först åkte vi till biblioteket, mest för att jag ska kunna hitta dit när jag blir själv här, men barnen fick även välja lite böcker som vi skulle låna. Efter det åkte vi och handlade i ännu en ny mataffär. Har hittat så mkt nya affärer häromkring nu, det är helt otroligt hur många man kan ha. Efter inhandlingen av mat blev det en snabb sväng förbi bensinmacken för att få lite bensin (kändes ganska logiskt!). Gillar fortfarande att man inte behöver gå ur bilen för att tanka! LOVE IT! Vårat sista stopp för dagen var postkontoret där vi postade 17 Alla-hjärtans-dags kort! Har nog aldrig postat så många brev samtidigt någonsin! Har dock en känsla av att jag kommer slå det där rekordet fler gånger under årets gång. Stor släkt är vad som får mig att misstänka det hela.

Imorgon är Melissa ledig och jag har fått extra lång sovmorgon. Vet inte riktigt vad jag gör för att förtjäna det. Börjar inte förrän kl 11:30 imorgon! Dylan ska in till New York för ett läkarbesök, en check up efter en operation han hade när han var liten. Så jag ska ha bara den lilla hemma själv. Ska bli riktigt mysigt, även fast han har börjat bitas och slåss på senaste tiden. Tror han är frustrerad över något, men kan inte riktigt säga vad. Vi får se om jag kommer på något snart. Tills dess är det bara att vänja sig.

Även fast jag inte behöver gå upp speciellt tidigt imorgon ska jag ta och sova nu. Det är faktiskt första gången på länge som jag uppskattar att gå och lägga mig! Bäst att lyda kroppen och hoppas på att denna nya vana är här för att stanna!

Somna till Toddlers and Tiaras

Jag har sovit ungefär 8 timmar sammanlagt de två senaste nätterna så det blir mer uppdatering en annan dag. Ska kolla på "Toddlers and Tiaras" och antagligen somna mitt i någonstans. Har redan somnat till en gång sen jag satte på datorn. Min värdmamma märkte att jag var helt slut idag när hon kom hem så jag fick sovmorgon imorgon! Måste börja få in en bättre sovrutin till Amy åker nästa vecka! Förhoppningsvis kommer jag somna utan problem ikväll!

I'm so sorry!

Jag ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering de senaste dagarna. Har haft rätt fullt upp och jag har prioriterat att sova. Vilket jag även nu ska göra så det blir inte mer än en ursäkt idag. Lovar att uppdatera vad som hänt de senaste dagarna så snart jag kan. Ni har inte missat super mycket måste jag ändå erkänna. Det är mest vardagliga grejer som hänt. Men som sagt, ska uppdatera er!

Nu ska jag sova mycket gott, har varit en väldigt lång dag. Slutade nu kl 23:33 för att vara väldigt exakt ;)

The party's here!

Idag har vi haft hej då fest för Amy. Hon åker inte förrän om tre veckor, men det här var den enda helgen som alla var samlade på. Hennes bästa kompis Elodie kom hit med sina fyra barn så vi hade fullt hus!


Ted (värdpappan) dekorerade källaren och Melissa (värdmamman) gick ner och gjorde om allt, haha. Nästan allt i alla fall, men såhär blev i alla fall resultatet!

Eftersom pojkarna fortfarande är sjuka här hemma så blev det ett snabbt party. Men så klart hann vi ju äta lite tårta. Självklart var det en choklad tårta!!


"We love you Amy" är vad det ska stå på tårtan. Blev dock ganska otydligt. Tanken som räknas! :)


Alla älskar tårta!

Måste bara visa er en helt underbar bild på Amy och vår minsting Eddie. Han är en riktig pussgurka och idag lyckades jag fånga det på bild. Han brukar dock kunna pussas finare än såhär, men de är så söta ändå!


Han ska alltid pussa på munnen, men brukar faktiskt inte sticka ut tungan så som han gjorde den här gången, haha.

Amy fick en av två presenter idag. Den andra presenten är på gång, men tar lite tid på sig. Tänker inte berätta vad det är i fall att hon läser det här, så jag berättar bara vad det var hon fick idag. Det var två berlocker till hennes armband som hon har, ett E för Eddie och ett D för Dylan, med orden "så att du alltid har en del av dem med dig".


Amy öppnar paket!

Lyckades få en fin gruppbild på dem alla också. Det är inte helt lätt att få med tre st 1½ åringar, en 2½ åring, två 4 åringar, en hund och fyra vuxna på samma bild vill jag säga, men jag lyckades! Stackars Eddie har fortfarande blöjeksem och springer runt med rumpan bar, haha. Men ni behöver inte oroa er för någon större nakenchock här inte. Det är det vi har melodifestivalen till (som jag för den delen missade idag!)


Från vänster: Ted, Clarence (hund), Amy, Eddie, Noa, Bredy, Elodie, Austin, Lucas, Melissa och Dylan! (förlåt om jag stavat fel någonstans!)

Efter festen, då alla barnen var redo för att sova middag, åkte jag, Amy och Elodie för att shoppa lite. Elodie skulle köpa en födelsedagspresent till sin syster och lämna tillbaka några grejer. Vi gjorde inte så mycket mer än det, men det gör mig inget. Känner inte riktigt för att shoppa än. Känns dessutom elakt att dra med de andra tjejerna för att shoppa kläder när de redan har problem att försöka få med sig allt hem!

Nu på kvällen har jag varit med Ted och Melissa. Vi har försökt hjälpa en av de svenska tjejerna med hur hon ska kunna ta sig till mig och hälsa på. Visade sig vara mer komplicerat än vad vi trodde, men vi tror att vi har löst det hela nu. Efter det satt vi och pratade om när min familj kommer hit och hälsar på. Det ska bli så himla roligt! Kan knappt vänta tills alla får träffa varandra och så klart för mig att få träffa min familj igen. Lite mindre än två månader kvar... Känns ändå ganska nära med tanke på hur snabbt den första månaden gått. 

Nu är det dags för mig att nanna kudden. Ska inte göra något speciellt alls imorgon, mer än att börja plugga till det amerikanska körkortet jag ska ta, helst innan februari är slut. Alla säger att det kommer gå bra, så jag hoppas att det är så lätt som de alla får det att verka. Var länge sen man pluggade nu så bäst att börja i tid så man får in de gamla takterna igen. Det är ju på engelska nu också, så inte lika lätt som på den gamla goda tiden så att säga, haha. 

Nej sängen var det ja.

God natt! <3  

Social security number, check!

Så var det äntligen fredag. Veckan har rullat på och idag har jag varit ledig. Gick upp kl 10 och hoppade in i duschen. Nyduschad och fräsch mötte jag barnen och Amy här nere i källaren. Det kunde bara betyda en sak, inredaren var här. Gjorde mig i ordning och busade lite med pojkarna, sen kunde jag inte hålla mig längre. Var bara tvungen att gå upp och kolla vad som hände där uppe.

Människor och möbler överallt var det första som mötte mig, haha. Barnens mormor var här idag också och hon mötte mig med en stor kram. Hela den här familjen är så himla mysig! Blev presenterad för inredaren som var helt upptagen med sitt och vände sig om med ett snabbt hej och fortsatte sen med det hon höll på med. Kände att jag kanske skulle hållt mig där nere i alla fall, men magen kurrade så jag gick vidare mot köket istället.

Efter en snabb frukost åkte jag iväg för att fixa mitt Social Security Number. Efter orden "Prata inte med någon annan än personalen. Det finns så mycket mysko folk där" från Amy så kände jag att det kanske inte skulle bli en så rolig upplevelse som jag hade tänkt mig. Bar mig iväg i alla fall och GPS:en, även kallad Sally, guidade mig hela vägen fram till det kontor jag skulle till. Man kan inte annat än älska Sally! Hon kan bli lite förvirrad ibland, men idag var hon på sitt bästa humör och mycket tydlig!

Efter att ha hittat en parkeringsplats och nästan fått parkeringböter (hann bara lämna bilen så kom en polis och skulle ge mig böter. Tur att jag glömde kolla vilket nr jag hade på parkeringsplatsen så att jag var tvungen att gå tillbaka och se detta, annars hade jag fått en bot) så var jag redo för att samla ihop alla papper och bege mig in i byggnaden. Fick hjälp av en snäll själ att visa mig hur man fixade en kölapp och sen var det bara att sätta sig ner och vänta. Tog inte alls lång tid innan det var min tur och då var det bara att lämna alla papper till den snälla damen på andra sidan glasrutan och vänta på att hon skulle bli klar. Hon ställde bara några få frågor om hur mitt namn stavades och vilka jag bor hos. Sen var det klart och kortet med nr:et kommer på posten om ca två veckor, perfekt!


Social security card

När jag kom hem var fortfarande huset fullt med folk, men snart började de små smått bli klara. Jag satt och pratade lite med Amy vid köksbordet och kollade hur läget var med allt och alla. Den äldsta pojken vaknade idag med utslag över hela kroppen! Just nu känns det som att de här pojkarna aldrig kommer bli friska. Just när de börjar känna sig bättre så händer något nytt. De hade tagit honom till doktorn i morse och han hade fått en ny medicin igen. Det är tredje medicinen på lite mer än en vecka. Helt otroligt!

De senaste timmarna har jag bara tagit det lugnt och tittat på ett gammalt avsnitt av "Sing a long". Självklart det avsnittet när Shirley var med för några år sen. Programmet ska börja sändas igen och i år är inga mindre än Shirley och Markolioo lagledare! Kan verkligen inte vänta tills premiären är!! Tur att tv3 play finns!

Det är några timmar sen jag åt något nu så min mage börjar påminna mig om detta. Dags att inta övervåningen igen och se vad som hänt. Vet att alla inredare är borta nu, men pojkarna är vakna och värdpappan kom hem för ett tag sen. Fullt hus med andra ord, men det är då det är som roligast!

Tre veckor i New Jersey!

Igår var en lång dag. När jag trodde dagen snart skulle vara slut påminde Amy mig om att det var au pair möte på kvällen. Inte alls vad jag hade tänkt viga min kväll åt, hade tänkt mig mer chips och tv. Blev inte riktigt så...

Men för att ta gårdagen från början så började allt med att ta upp barnen på egen hand. Tyckte att den äldsta var rätt varm och tog tempen på honom. Hade fått sagt att om pojkarna har en temperatur på 101 har de feber, och han hade 100 så jag antog att det var helt okej. Han vägrade äta frukost, vilket inte är något väldigt ovanligt så jag reagerade inte något större. Vi åkte och lämnade honom på dagis och var på väg till doktorn med den lilla då min värdmamma ringde. De hade ringt från dagiset för stackarn hade feber. Så det var bara att vända och åka och hämta honom.

Bilen fortsatte vidare mot doktorn där vi nu inte bara hade blöjeksem och hosta att kolla upp utan även den dubbla öroninflamationen och nya febern. Den äldstas öroninflamation och feber var ingenting att göra åt. Öronen såg bättre ut och febern var inget att oroa sig över. Den lillas blöjeksem ska luftas vilket gjort att vi har en egen liten Kalle Anka här hemma, haha. Han ser så söt ut när han springer runt med rumpan bar. Efter att doktorn lyssnat på hans lungor bestämde hon sig för att han skulle prova en inhalator. Vi fick låna en maskin med en mask som vi ska sätta på honom och låta medicinen ångas så han kan andas in den. Detta ska vi göra var fjärde timme och han hatar det verkligen.

Väl hemma tog vi det bara lugnt och värdmamman kom hem tidigt så vi kunde gå på mötet. En kille från Intrepid, ett företag som tar med grupper på resor runt om i USA, var där och pratade om det. De har turer allt ifrån runt kalifornien till en resa genom stora delar av USA. Det är inte speciellt billigt, men de säger att det ska vara värt det. Jag ska fundera på det helt enkelt. Kanske inte gör det under tiden jag är här i USA, men chansen finns ju kvar även när jag åkt hem. Vore rätt häftigt att ta den turen genom hela USA! De har även turen i andra länder än USA så ta en titt om ni är intresserade att resa i världen! Klicka här för att komma till deras hemsida!

Idag har varit en väldigt mycket lugnare dag. Började inte jobba förrän 8:15 vilket var skönt. Har inte sovit bra i natt. Haft mycket konstiga drömmar och vaknat ett antal gånger. Så det kändes skönt att inte behöva gå upp förrän klockan 7. Vi har inte gjort något speciellt, barnens mormor kom på besök så vi umgicks med henne. Värdpappan kom hem ovanligt tidigt och vi har bara haft en lugn och skön dag. 

Har nu tagit kort på huset som jag bor i för att visa er. Vet att många av er är väldigt nyfikna! 


Kan lova er att huset är precis lika vackert inuti som utanpå! 

Imorgon har jag ledigt! Ska åka iväg och fixa mitt Social Security Number som jag varit så nervös över. Känner mig mycket mer säker på det hela nu då jag är mer insatt i vad det innebär och vad som kommer att hända, så jag ska åka själv. Har förberett allt nu ikväll, mycket papper som vanligt. Under morgondagen kommer även en inredare hit och ska börja inreda huset. De har bara bott här i ungefär ett år så alla rum har fortfarande inte möbler. Ska bli riktigt intressant och se hur det går till när de kommer hit. Kvinnan som kommer ska tydligen vara lite skrämmande, men väldigt bra på det hon gör. Så det kan bli riktigt spännande, haha.  

Happy Birthday mum!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag! HURRA HURRA HURRA!

Ja idag är det ingen tråktisdag inte, utan min älskade mammas födelsedag! :D Super grattis mamma och skönt att höra att du har haft en jättebra dag!



Själv har man haft en vanlig jobbdag med playdate. Väl där fick jag migrän, inte bra tajming alls och det såg inte ut att bli bättre. Så väl hemma igen gick jag och la mig och sov middag i nästan två timmar. När jag väl kom upp igen visade det sig att det äldsta inte hade sovit alls och den lilla hade bara sovit i lite mer än en timme. Ni kan nog själva inse hur den eftermiddagen blev. Två trötta småttingar. Min värdmamma kom dock hem tidigt idag då hon hade jobbat här i området och det gjorde att middagen gick lite lättare i alla fall.

Imorgon blir det veckans besök hos doktorn. Men denna gång har jag faktiskt full förståelse för det. Den lilla har blöjeksem som verkligen inte ser bra ut och han har väldigt ont. Den medicin han tar för sin öroninflamation gör att hans mage inte fungera som den ska och de varnade för att han skulle kunna få eksem av det. Han har dessutom väldigt lätt för att få det, men det här var det värsta min värdmamma sett. Allt det värsta händer med honom just nu när jag precis kommit. Det enda positiva är väl att det bara kan bli bättre från och med nu!

Sitter just nu och kollar på ett mycket fascinerande program, Dance Mom's. Det handlar om ett gäng tjejer som är med i en dansgrupp och deras mammor. De har en danslärare som är så otroligt hemsk! Hela programmet är egentligen helt hemskt, men man kan inte sluta titta ändå. Tjejerna är så otroligt duktiga, riktiga talanger allihoppa!



Ska kolla klart på det här avsnittet, sen fortsätter rutinerna. Dusch och sen sängen!


Såg precis reklamen för "Dance Mom's". Orden "The show you have to see to belive" säger nog allt! ;)

Anna Palmqvist

RSS 2.0