Dagarna vi minns

Igår var en av de bästa dagarna sen jag kom hit! Man har ju träffat så mycket nytt och roligt folk sen man kom hit, men att träffa någon av sina vänner hemifrån är en helt annan grej.

Jag åkte in till New York och var framme vid 12 tiden ungefär. Missade först det tåg jag hade tänkt att ta, så fick vänta på nästa. Väl inne gick jag bort och mötte Josefin (även kallad Kallio) vid hennes hotell. Killarna hon var med låg fortfarande i sängen när jag kom och var inte klara för fem öre. Så vi begav oss ut på gatorna själva. Vi gick bl.a. till Forever 21 på time square! Love it!

När pojkarna var redo mötte vi upp dem och tog tunnelbanan ner till södra manhattan för att ta en båt ut och titta på Frihetsgudinnan. Den ligger på Liberty Island och båten som vi åkte med åker även förbi Ellis Island. Den ön var den ön alla invandrare kom till i slutet på 1800-talet och början på 1900-talet när många flydde bl.a. från Sverige till USA. Där kollades det om de hade några sjukdomar som de kunde sprida vidare eller inte och lite annat smått och gott innan de, om de hade tur, blev insläppta i landet som alla drömde om.

Vi gick in på ett museum på den Ellis Island där man kunde hitta massor med saker som människorna som var där ägde en gång i tiden. Fanns mycket grejer på både svenska, norska och finska. Riktigt häftigt faktiskt! Kan helt klart tipsa om att ta den båten och åka till båda öarna!


Liberty Island och Frihetsgudinnan


Inne på museet på Ellis Island

Båda bilderna är tagna från google. Kanske kan få lite bilder senare av Josefin.

Vi avslutade gårdagen på en asiatisk resturang på 9th ave. Ganska dålig service men maten var helt underbar! Jag gillar inte när resturangerna inte ger alla vid samma bord maten samtidigt. Det är ju inte jättesvårt att tajma allt tycker man. Inte ens efterrättarna kunde de lyckas få in samtidigt. Men som sagt, maten var helt underbar. Åt nudlar i en rödcurrysås med kyckling och räkor, mums!

Dagen idag har varit en riktigt bra dag! Barnen har varit helt fantastiska hela dagen. Inget bråk bara lugn och ro hela dagen. Eller ja, lugn och ro var väl att ta i. Det är ju full fart men bra full fart! Men självklart var ju dagen tvungen att sluta med att den lilla sötsaken klämde sina fingrar. Men det gick bra med tanke på omstädigheterna. Lite kallvatten senare så var även han på benen.

Duschade idag när barnen sov middag så nu är det bara lägga sig ner i sängen, krypa under täcket och somna in. Imorgon väntar en playdate med Mathilde och hennes fyra pojkar. Ska bli riktigt roligt. Var länge sen pojkarna träffade varandra så det kommer nog bli livat! Bäst att sova så man orkar med allt..


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Anna Palmqvist

RSS 2.0